Džamila Stehlíková, heroin a vypadnutí z okna? Profesor Putna se odvázal

28.01.2022 17:53 | Ze sítí

V souvislosti s výroky o Zemanově zdravotním stavu podpořil literární historik a pedagog na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy Martin C. Putna bývalou ministryni pro lidská práva Džamilu Stehlíkovou. Popsal, že dít se spor Hradu se Stehlíkovou v Rusku, tak podle něj „najdou Džamilu vypadlou z okna“.

Džamila Stehlíková, heroin a vypadnutí z okna? Profesor Putna se odvázal
Foto: Daniela Černá
Popisek: Historik Martin C. Putna

Anketa

Máte důvěru v prof. Jiřího Berana?

91%
5%
hlasovalo: 24034 lidí
Putna své predikce, co by se se Stehlíkovou stalo v Rusku, zveřejnil poté, co bývalá ministryně pro lidská práva odmítla, že by se prezidentovi měla omlouvat za šíření svých tvrzení o jeho zdravotním stavu.

Stehlíková během Zemanovy hospitalizace po mlčení Hradu šířila informaci, že prezident byl hospitalizován v souvislosti s jeho nadměrným pitím alkoholu. „Lze předpokládat, že prezident Miloš Zeman byl hospitalizován kvůli metabolickému rozvratu v rámci alkoholické jaterní cirhózy,“ uvedla Stehlíková ve výroku, za který žádá Hrad omluvu.

Předsedkyně Liberálně ekologické strany (LES) Stehlíková se rovněž odvolává na člena prezidentova lékařského konzilia, chirurga Pavla Pafka, jenž řekl, že Zeman má chronické jaterní onemocnění a také naznačil, že jde o cirhózu jater.

„Zeman přežil jen díky obětavé a vysoce nadstandardní péči desítek lékařů, sester, ošetřovatelů a dalších lidí. Nyní po mě chce mimo milionu a omluvy, abych sdělila jména kolegů, od kterých jsem získala informace o jeho zdravotním stavu. Bylo to z otevřených zdrojů, pane prezidente!“ obořila se Stehlíková na svém twitterovém účtu.

Putna na její příspěvek reagoval s vyjádřením podpory a zaspekuloval, co by Stehlíkovou potkalo v Rusku. „Tož kdybychom byli v ‚křesťanském‘ Rusku, najdou Džamilu vypadlou z okna, a ještě o ní státní televize natočí ‚reportáž‘, že dealovala heroin,“ míní.

Putna se proti Zemanovi stavěl již během jeho prezidentské kampaně a později vyzýval k jeho odvolání z funkce.

Zeman, jenž Putnu po delším odmítání nakonec jmenoval profesorem, na to v roce 2016 uvedl, že by „podobnou chybu“ již neudělal. Putna je podle něj exhibicionista, což měl být také jeden z důvodů, proč mu při jmenování odmítl předat dekret.

Avantgardní akademik uveřejňoval také názory proti Zemanovu předchůdci Václavu Klausovi, proti kterému rovněž i demonstroval. Klaus podle něj hájil ruské zájmy a je prý „jediný přítel ruského impéria“. Přitom sehrál bláznivou scénku, kdy se s mikrofonem veřejnoprávního rozhlasu předváděl slovy „Tady nět Putna, tady Vladimír Vladimírovič Putin“.

Vedle svého boje proti oběma prezidentům Putna proslul v souvislosti se svou veřejnou aktivitou, například na pražské Prague Pride. Tam vědec pózoval s transparentem „Katolické buzny zdraví Bátoru“.

Angažoval se i v kauze tzv. Autonomního sociálního centra Klinika, kde stál na straně aktivistů a na počátku roku 2019 tvrdil, že na Kliniku vtrhl exekutor a ničil tam vybavení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …