EU nemá úctu k demokracii, zuří člen Svobodných

10.02.2014 13:25

Místopředseda Svobodných Jiří Payne rozhořčeně kroutí hlavou nad reakcemi, kterých se dočkali Švýcaři ze strany EU, když si v referendu omezili přísun imigrantů do vlasti. Někdejší poradce exprezidenta Klause na sociální síti Facebook dokonce prohlašuje, že EU ukazuje neúctu k demokracii.

EU nemá úctu k demokracii, zuří člen Svobodných
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

„Švýcaři demokraticky rozhodli. Rozhořčená reakce EU dokazuje jedno jediné: EU nemá žádnou úctu k demokratickému zřízení. Elmar Brock prohlásil, že nesmějí jen užívat výhody vnitřního trhu a odmítat, stručně řečeno, co chtějí Němci. Jak si může někdo dovolit nemít rád Němce, kteří jsou největší imigrační skupinou ve Švýcarsku," kroutí hlavou Payne.

Demokratické rozhodnutí přitom kdysi bývalo nezpochybnitelné. Dnes je vystavováno kritice. Švýcaři ukázali, že se nenechají zmanipulovat svými politiky shora, jak se to prý děje v Německu, ve Francii i v dalších státech. Podle místopředsedy Svobodných se i na této otázce láme svoboda Evropy, a pokud bude tento zápas prohrán, prý se přiblížíme k dalšímu evropskému a snad i dokonce světovému utrpení.

Jiří Payne napsal:

Švýcaři demokraticky rozhodli. Rozhořčená reakce EU dokazuje jedno jediné: EU nemá žádnou úctu k demokratickému zřízení. Elmar Brock prohlásil, že nesmějí jen užívat výhody vnitřního trhu a odmítat, stručně řečeno, co chtějí Němci. Jak si může někdo dovolit nemít rád Němce, kteří jsou největší imigrační skupinou ve Švýcarsku.

To kdysi bývalo demokratické rozhodnutí posvátné, nyní budou Švýcaři potrestáni za to, že si dovolili mít svůj názor. Že tamní politikové nemanipulují názory veřejnosti za veřejné peníze. Že to nemají pod kontrolou, jako v Německu. A samozřejmě totéž platí pro Francii a další státy...

Nyní se rozhodne, zda v Evropě zůstane alespoň trochu demokracie (to by musel odejít pan Brock a další...), nebo zda se vydáme na cestu k dalšímu evropskému a v důsledcích i světovému utrpení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…