Ekohodiny. Na co asi fungují? Marek Stoniš si kopnul a šlápl někomu na kuří oko

30.11.2022 16:59 | Ze sítí

Klimatické hodiny svítí nad Prahou. Konkrétně vyrostly u letenského metronomu a zůstanou tam dva týdny. Ukazují čas do chvíle, kdy podle vědeckých odhadů vystoupá teplota Země o jeden a půl stupně Celsia oproti éře před průmyslovou revolucí. Píše o tom ČT24, diskutuje se o tom hojně na sociálních sítích. Šéfredaktor Reflexu Marek Stoniš si přisadil a šlápl na kuří oko cestovatele Přibáně.

Ekohodiny. Na co asi fungují? Marek Stoniš si kopnul a šlápl někomu na kuří oko
Foto: Repro Twitter
Popisek: Klimatické hodiny na Letné

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17933 lidí
Klimatické hodiny se na Letné objevily díky uskupení Festival svobody. Pokud se výrazně nesníží celosvětová produkce skleníkových plynů, podle organizátorů dělí svět od nezvratných klimatických změn méně než sedm let. Odvolávají se na nejnovější vědecké výpočty. 

Festival svobody sdružuje nezávislé občanské iniciativy a organizace pořádající akce k výročí 17. listopadu. V petici nazvané „3 kroky za 3 roky“ vyzval poslance, aby otázku klimatu řešili spolu s reformou školství a pomocí Ukrajině čelící ruské agresi.

„Eko-aktivisté něco zase vymysleli. První 4 z těchto 10 světelných číslic, které odpočítávají nějaký nesmysl, svítí na elektřinu z uhlí. Každý den totiž přes 40 % elektřiny je u nás vyrobeno z hnědého a černého uhlí,“ poznamenává k této aktivitě twitterový účet Konec uhlí – Nová energie, vedený bývalým ministrem Vladimírem Budinským.

„Pro ty, kteří kritizují klimahodiny na Letné za plýtvání energií: Byl jsem tam. Jsou napájeny sluncem. Když nesvítí, tak větrem. Když nefouká, starosta sedmičky Čižinský vyrábí elektřinu na kole. Když zvadne, tře místostarostka Třeštíková liščí ocas o ebonitovou tyč. Hřib? Radí,“ reaguje mimo jiné Marek Stoniš z Reflexu.

„Ach ten náhlý zájem o úspory energie, když z toho jde udělat agitka, že vás to nezajímá jindy? Jestli ono to nebude tím, že jsou vám nějaké úspory úplně u prdele, ale agitka, ta vede,“ odvětil Stonišovi cestovatel Dan Přibáň.

„Ještě nedávno strašili v tuto dobu čerti. Dnes tu straší a šíří poplašné zprávy různí klima-aktivisté. Ten pokrok, kde se to zastaví...“ reagoval na informaci o klimatických hodinách senátor Zdeněk Hraba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…