Ekonomičtí ministři budou jednat o tom, zda kompenzace dostanou i horníci na Mostecku

18.07.2016 6:12

O dohodě na stavbě dopravních projektů, většinou dálnic, u nichž nebude Brusel požadovat nový posudek vlivů na životní prostředí, a kompenzacích pro propouštěné horníky budou dnes ráno ekonomičtí ministři jednat s odbory a zaměstnavateli ve Strakově akademii. Na rozšíření příspěvků pro propuštěné horníky, které už kabinet slíbil zaměstnancům těžební společnosti OKD, na Mostecko přitom ve vládě nepanuje shoda. Proti plánu premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) je ministr financí Andrej Babiš (ANO).

Ekonomičtí ministři budou jednat o tom, zda kompenzace dostanou i horníci na Mostecku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad vlády, ilustrační foto

V případě odkladu dopravních staveb, u kterých Brusel požaduje posouzení vlivů na životní prostředí podle nového zákona, bude premiér sociální partnery zřejmě informovat, že desítku důležitých staveb bude možné zahájit bez nutnosti opakovat posudek.

Po dohodě s Evropskou komisí vláda připravila novelu zákona, kterou minulý týden schválil Senát. Změna převede vybrané stavby do zvláštního režimu, kdy má stačit stanovisko ministerstva. Mohly by se začít stavět v příštím roce. Jde celkem asi o 120 kilometrů dálnic a také modernizaci železniční tratě Sudoměřice - Votice.Porady ekonomických ministrů se účastní vedle předsedy vlády, místopředsedové kabinetu Babiš a Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL), ministr dopravy za ANO Dan Ťok, ministryně pro místní rozvoj za ANO Karla Šlechtová, lidovecký ministr zemědělství Marian Jurečka, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD) a jeho stranická kolegyně ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová. Porady se konají zhruba jednou za čtvrt roku. Dnešní jednání bude šesté.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…