Evropa padne jako Řím. Babiš má temné tušení

20.04.2023 13:32 | Ze sítí

Jako v blázinci si připadá bývalý premiér, když komentuje definitivní konec jádra v Německu a zároveň otevření nové jaderné elektrárny ve Finsku. O budoucnosti Evropy rozhodnou volby v příštím roce. Ty podle Andreje Babiše mohou ukončit „zelené šílenství“, nebo povedou ke konci Evropy, jak ji známe, což šéf ANO přirovnal k pádu Římské říše. Řeč byla i o zkorumpovaných evropských politicích.

Evropa padne jako Řím. Babiš má temné tušení
Foto: Screen Facebook Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš hovoří o ukrajinském obilí

„Musíme vyhnat šílence a korupčníky z europarlamentu ve volbách 2024. Jinak Evropské unii hrozí zásadní zvýšení nezaměstnanosti a ekonomické škody,“ píše na svém facebooku Andrej Babiš.

„Němci zavřeli definitivně jádro, Finové po 16 letech výstavby novou jadernou elektrárnu spustili. Francie, Polsko, Česko, Slovensko, Slovinsko a další jádro chtějí, v Rakousku zelení šílenci jadernou elektrárnu zavřeli, kritizují nás, ale elektřinu od nás rádi berou. Tohle je Evropa, vážení,“ pokračuje a přikládá video, ve kterém celou situaci podrobněji rozebírá.

„Nepřipadá vám to úplně jako v blázinci,“ ptá se úvodem videa, které zveřejnil na svém facebookovém účtu Andrej Babiš v narážce na to, že Německo deklarovalo tzv. definitivní konec jádra a německý ministr k tomu uvedl, že to zvládnou.

K dovršení absurdity, kterou bývalý premiér v tomto kroku vidí, totiž ze severu Evropy přicházejí zprávy, které tento krok staví do úplně jiného světla.

„Němci zavřeli jádro a minulý týden Finsko spustilo první jadernou elektrárnu v Evropě po 16 letech,“ cituje Babiš z materiálů, které má před sebou a poukazuje na rozporuplnost toho, že v jedné evropské zemi se od jádra distancují a v jiné spouští zcela novou jadernou elektrárnu.

„Takže Německo zavírá, Finsko buduje. Francie chce jádro, Polsko chce jádro, Česko chce jádro, Slovensko má jádro, Slovinsko chce jádro…“ vypočítává šéf hnutí ANO jednotlivé země a zastavuje se u našich jižních sousedů.

„V Rakousku, ti zelení šílenci, když se postavila jaderná elektrárna, tak ji zavřeli. Miliardy fuč,“ okomentoval dění v Rakousku Babiš s tím, že si to Rakousko může dovolit, protože Česká republika tam dodává 15 % jejich spotřeby.

„Tohle je Evropa, vážení! Šílenost! Green Deal,“ varuje a zároveň burcuje bývalý premiér s tím, že v roce 2024 budou nové volby do Evropského parlamentu.

„A buď tohle šílenství skončí, nebo je to pád Římské říše,“ přirovnává Andrej Babiš současnou situaci k té, která vedla k rozkladu jedné z největších světových říší v historii lidstva, a dodává, že skončí průmysl, bude nezaměstnanost a bude to peklo.

„A všichni normální investoři odejdou,“ přidává ještě.

„Pohádky, co nám vykládají novináři, že energie je drahá kvůli válce na Ukrajině? Ne! V mediálním prostoru vystupují stále teoretici. Politologové a komentátoři. Ti ale nejsou z reálného života,“ má jasno Babiš a dokazuje to na rozhovoru s generálním ředitelem Třineckých železáren Janem Czudkem, který za hlavního viníka energetické krize neoznačil válku na Ukrajině, ale „šílenou“ politiku Evropské unie.

Z rozhovoru Babiš cituje i nadále a zmiňuje dotaz redaktora, ve kterém naznačuje, že za vysokými cenami bylo Rusko.

„Rusko využilo situace, kterou díky své nesmyslné prozelené politice přivodila Evropa, Brusel a Německo,“ odpověděl třinecký ředitel a Andrej Babiš navázal sumarizací produkování evropských emisí s ohledem na ty celosvětové, které jsou zhruba 12x vyšší.

Navíc je třeba dodat, že zatímco se Evropa, která produkuje 8 % škodlivých emisí, snaží drasticky omezovat dopady na životní prostředí i za cenu omezování svých zájmů, ostatní světadíly či země jsou v tomto ohledu velmi laxní.

„Ano, 8 % emisí v Evropě a my máme pocit, že spasíme planetu. A ostatní na to kašlou. A to je začátek konce Evropy,“ míní Babiš s tím, že příští rok musíme „ty šílence“ z Evropského parlamentu, mimochodem i zkorumpované, vyhnat.

„A zachránit české zájmy v Evropě a zachránit celou Evropu. Protože ta propaganda, ty nesmysly, ty opakované lži, skutečně skončí velkou katastrofou.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Proč Babiš 2x navrhl tuhle protičeskou zrůdu?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHanees , 20.04.2023 14:26:57
Babiši, tys 2x po sobě navrhl do komise Jouru, takže si nech blbé kecy!

|  11 |  2

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…