Evropská cena pro německou novinářku v hidžábu. Co přijde příště?

17.02.2020 15:48

Evropskou mediální cenu Civis získala německá reportérka Nemi El-Hassanová za video ze setkání neonacistů v Durynsku. Natáčela ho, jakož i některá jiná, v hidžábu. Podle Moniky Haškové, autorky komentáře k této události na Neviditelném psu, je pohled na zahalenou ženu neslučitelný s evropskými hodnotami.

Evropská cena pro německou novinářku v hidžábu. Co přijde příště?
Foto: Vít Hassan
Popisek: Přistěhovalecká čtvrť Neukölln v Berlíně

„Pokud se v televizi objeví německá redaktorka v hidžábu, proč by se nemohla objevit v černé burce, ze které by jí koukaly jen zamřížované oči? Sice by nikdo neviděl, co říká, ale co na tom, slyšet by byla. Každopádně nejde o míru zahalení, jestli více, nebo méně. Jde o princip. Vyšší princip,“ napsala v komentáři Evropská mediální cena fandí hidžábu Monika Hašková. Vrátila se k předloňskému udílení mediální ceny Civis.

Zahalená reportérka

Reportérka Nemi El-Hassanová se v hidžábu, který nicméně v některých jiných videích nepoužívá, vydá mezi šest tisíc neonacistů z celé Evropy do Durynska. Pořadatel srazu a koncertu Tommy Frenck jí v ní odpovídá, že jako Němka moc nevypadá. Redaktorka argumentuje, že rodiče sice pocházejí z Libanonu, ale ona má německé občanství. A za tuto reportáž získala autorka v roce 2018 evropskou mediální cenu pro integraci Civis. Za ní stojí kromě řady německých médií i Evropský parlament a některé proimigrační nadace.

El-Hassanová zmíněnou reportáž natočila pro německou veřejnoprávní televizi ZDF, přesněji pro její magazín Frontal 21. „A proč má být zahalená dokonce redaktorka na obrazovce v evropské veřejnoprávní televizi? Není přece profesionální, aby autorka strhávala pozornost od tématu reportáže na sebe. Není profesionální, aby museli všichni vědět, jakého je který redaktor vyznání. Ateisté, křesťané, židé, zkrátka nikdo nemá možnost propagovat svou víru takovým způsobem,“ zamýšlí se autorka aktuálního komentáře v internetovém deníku Neviditelný pes Monika Hašková s tím, že pohled na zahalenou ženu je pro mnohé Evropany a Evropanky nepřijatelný, protože je neslučitelný s evropskými hodnotami.

CELÝ ČLÁNEK ZDE.

„Až se budu moci bez nebezpečí lynčování procházet v muslimském prostředí v krátkých kalhotách po mešitě, třeba i s jarmulkou na hlavě, pak teprve – podle mého skromého názoru – je možné začít uvažovat o tom, aby v zemi s křesťanskou kulturou chodila zahalená neidentifikovatelná stvoření,“ vyjádřil se k tomu v debatě na zmíněném internetovém deníku například V. Kolman. Podle jiného komentáře je „reportérka v hidžábu“ důkazem toho, že Evropa páchá sebevraždu. Podle dalšího jde o důsledek vítězného pochodu neomarxistů institucemi.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ras

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…