Evropská unie vs. uprchlíci: Britský tisk zveřejnil hrozivé statistiky. Brusel prý absolutně selhává

25.12.2015 7:57

Podle informací britského deníku The Express se daří z Evropské unie deportovat zpět do jejich mateřských zemí pouze sedm uprchlíků denně. Na evropský kontinent přitom každý den v průměru dorazí 8 000 migrantů.

Evropská unie vs. uprchlíci: Britský tisk zveřejnil hrozivé statistiky. Brusel prý absolutně selhává
Foto: Radim Panenka
Popisek: Evropský parlament ve Štrasburku

Od letošního září bylo posláno domů jen 0,1 procenta neúspěšných žadatelů o azyl. Tato blamáž přichází i přesto, že se Brusel veřejně chlubí zpřísněním podmínek pro migranty. Jak britský deník uvádí, tímto tempem by trvala deportace například jednoho milionu uprchlíků, kteří letos dorazili do Evropy, neuvěřitelných 143 000 let. „Oficiální statistiky ukazují, že od září se podařilo poslat domů jen 658 migrantů. V říjnu se evropští představitelé dohodli na urychlení deportací ekonomických migrantů. Hovořilo se o tom, že členské státy v tomto ohledu musejí vyvinout mnohem větší úsilí. Zrychlené deportace měly působit jako odstrašující prostředek proti ilegální migraci. V listopadu a prosinci však bylo deportováno méně než 100 lidí,“ uvádí The Express.

Celý text v angličtině najdete ZDE

Britský deník považuje tyto neradostné statistiky za políček do tváře ministerského předsedy Davida Camerona. Ten totiž doufal, že se mu podaří přesvědčit britské voliče o schopnosti EU migrační krizi zvládnout. A to ještě před tím, než bude muset podle svého předvolebního slibu vyhlásit referendum o budoucnosti Velké Británie v Evropské unii. Šéf euroskeptické UKIP Nigel Farage označil Cameronova vyjednávání s vedoucími představiteli EU, v rámci kterých chce Cameron Brusel přimět k reformám, za zbytečné. Brusel podle jeho mínění není schopen migrační krizi úspěšně vyřešit. „Jeho mínění potvrzují také čísla, která zveřejnila samotná Evropské komise. Doposud se totiž podařilo pro schválený počet 160 000 migrantů připravit místo jen pro 4 197 z nich,“ píše The Express.

Přímo k přerozdělení podle kvót zatím došlo jen u 232 lidí z Řecka a Itálie. V nejbližších dvou letech by se mělo v rámci Evropské unie přerozdělit 106 000 migrantů. Jak novináři z deníku The Express spočítali, při tomto tempu by však bylo této kýžené mety docíleno až za neuvěřitelných 39 259 let. Zveřejněné statistiky označuje britský deník doslova za „frašku“ a konstatuje, že mnoho členských států se místo čekání na nalezení řešení v Bruselu rozhodlo oprávněně vzít situaci do svých rukou. „Některé země přikročily k uzavření hranic, jiné zase vybudovaly ploty. Experti předpovídají, že na cestě do Evropy jsou další miliony lidí z Blízkého východu a Afriky. Minulý týden OSN vydala zprávu, podle které bylo v letošním roce vyhnáno ze svých domovů více než 60 milionů lidí z celého světa,“ uzavírá The Express.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…