Exčlen ODS píše o falešné jistotě Miroslavy Němcové a bratrovražedném boji

03.09.2013 10:16

Starosta Prahy 10 a bývalý člen ODS Bohumil Zoufalík se vyjádřil o nadcházejícím regionálním sněmu pražské ODS, který by měl rozhodnout o kandidátce do Poslanecké sněmovny a v Praze.

Exčlen ODS píše o falešné jistotě Miroslavy Němcové a bratrovražedném boji
Foto: Bohumil Zoufalík
Popisek: Bohumil Zoufalík

Miroslava Němcová vyjádřila přání kandidovat v Praze jako superlídr ODS. Rovněž se hovoří i tom, že by úterní sněm ODS nemusel pouze schválit kandidátku ODS do sněmovních voleb, ale mohl by převolit i vedení pražského regionu. Proti exprimátoru Bohuslavu Svobodovi by se prý mohl postavit místopředseda ODS Tomáš Chalupa.

Falešná jistota

K dění v ODS řekl své i její exčlen Zoufalík: „Dnešní bratrovražedný boj uvnitř pražské ODS částečně demaskuje skutečný stav této kdysi nejsilnější stranické organizace. Současný stav a síla odráží a zhodnocuje několikaletou práci celého vedení pražské ODS pod aktivním vedením Bohuslava Svobody a Zdeňka Zajíčka. Výsledkem je absolutní destrukce této stranické buňky, která v minulosti byla nepřehlédnutelnou součástí celé ODS a která pravidelně dodávala nejméně desítku poslaneckých mandátů, a tak podstatně napomáhala úspěchu celé této kandidátky.“

A vyjádřil se i ke kandidatuře Miroslavy Němcové: „Dnes se jde do Prahy schovat superlídr kdysi nejsilnější pravicové strany s falešnou jistotou, že alespoň on zde získá mandát. V tomto kontextu jde popravdě o neuvěřitelný výkon, který se zapíše do učebnic české politologie,“ dodal Zoufalík.

Bohumil Zoufalík se podílí za pražské starosty na vzniku volebního bloku pravice Hlavu vzhůru!, které by měl zaštítit svou podporou Václav Klaus.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…