Exministr Tvrdík pomáhal Haškovi, teď dobře vychází se Sobotkou

12.02.2014 7:56

Jihomoravského hejtmana za ČSSD Michala Haška opouští další spojenec, tvůrce kampaní sociální demokracie a bývalý ministr Jaroslav Tvrdík. Informuje o tom server iDnes.cz, podle nějž se Tvrdík zmýlil, když v Haškovi viděl budoucnost sociální demokracie. Tvrdík se nyní snaží udržovat dobré vztahy s Haškovým oponentem, premiérem Bohuslavem Sobotkou.

Exministr Tvrdík pomáhal Haškovi, teď dobře vychází se Sobotkou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý volební manažer ČSSD Jaroslav Tvrdík

Ty totiž, jako šéf česko-čínské obchodní komory potřebuje. „Pro Tvrdíkovo fungování je Sobotkova důvěra důležitá. Už za Rusnokovy vlády byl oficiálním poradcem premiéra pro Čínu. Jen se státní podporou v zádech, na niž si Číňané potrpí, mohl Tvrdík pořádat různé obchodní summity,“ píše server. Tvrdík se podle něj už nechce zapojovat do vnitrostranických sporů v ČSSD.

Jednání Tvrdíka chválí i premiér, podle nějž svou práci dělá dobře a v Číně má kontakty. „Koneckonců je to v souladu se strategií vlády, která chce podporovat náš export a obchodní výměnu s Čínou," cituje Sobotku server.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…