Experti z Pardubic zabezpečí bezpečnost leteckého provozu v Litvě

22.04.2024 9:01 | Tisková zpráva

Pardubická společnost ERA se stává klíčovým hráčem v bezpečnosti leteckého provozu v Pobaltí. Nová zakázka v Litvě umožní instalaci systému, který bude monitorovat rozsáhlou oblast vzdušného prostoru nad Litvou a částečně i nad Baltským mořem.

Experti z Pardubic zabezpečí bezpečnost leteckého provozu v Litvě
Foto: ERA
Popisek: ERA získala novou zakázku v Pobaltí

ERA úspěšně podepsala smlouvu na tento projekt s litevským řízením leteckého provozu v dubnu tohoto roku. Jako hlavní dodavatel instaluje síť pozemních stanic svého nejnovějšího přehledového systému MSS-5, který spojuje technologie multilaterace a ADS-B.
 

Anketa

Jste rádi, že v USA prošel balík pomoci pro Ukrajinu?

6%
92%
hlasovalo: 22301 lidí
„Tento projekt má nejvyšší prioritu, protože zaručí nejlepší možnou úroveň kvality řízení letového provozu v Litvě. Vysoce hodnotíme dlouholeté zkušeností firmy ERA, které prokazují funkční systémy stejného typu instalované v jiných zemích. Navíc věříme, že získáme špičkové řešení pro sledování vzdušného prostoru přesně podle potřeb naší země,“ uvedl v tiskové zprávě Saulius Batavičius, generální ředitel litevského řízení letového provozu.
 
Tento systém poskytne komplexní pokrytí letové oblasti Vilnius FIR a dalších 50 námořních mil kolem ní. To znamená úplný přehled nad vzdušným prostorem nad Litvou a monitorování příhraničních oblastí včetně části pobřeží Baltského moře.
 
Saulius Batavičius, generální ředitel litevského řízení leteckého provozu, zdůraznil důležitost tohoto projektu pro zajištění nejvyšší úrovně bezpečnosti leteckého provozu v Litvě. Spoléhá se na dlouholetou zkušenost společnosti ERA a věří, že nový systém přinese špičkové řešení pro sledování vzdušného prostoru podle potřeb země.
 
Nový systém bude využíván nejen letištěm ve Vilniusu, ale také dalšími třemi letišti obsluhujícími města Kaunas, Palanga a Šiauliai. Přesné informace poskytnou lepší podporu pro přiblížení letadel k přistávacím drahám.
 
„Těší nás, že budeme pracovat na dalším projektu v pobaltské zemi. Loni jsme dokončili obdobný projekt celoúzemního pokrytí Lotyšska a letos navážeme novým partnerstvím v Litvě,“ zhodnotil kontrakt Ondřej Chlost, generální ředitel ERA.
 
Generální ředitel ERA, Ondřej Chlost, vyjádřil radost z dalšího projektu v Pobaltí a zdůraznil úspěšnou spolupráci s Lotyšskem v minulosti. Tým specialistů ERA nyní připravuje terén pro instalaci stanic. Dokončení projektu a zahájení zkušebního provozu je plánováno během následujících 18 měsíců.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…