FOTO Kocourkov? Ne, opatření v obchoďáku. Budete čumět

29.11.2021 13:50 | Ze sítí

V pátek začal platit zákaz konzumace jídla i pití v tzv. food courtech v obchodních centrech. Mimo jiné také vešel v platnost příkaz maximálně větrat a evidovat děti v dětských koutcích. Jak to dopadlo? Po českém způsobu, jak ukázala lékařka Tereza Urzová. Stoly na jedné straně jsou ohraničeny páskou, na druhé straně se normálně jí.

FOTO Kocourkov? Ne, opatření v obchoďáku. Budete čumět
Foto: Repro Twitter
Popisek: Podmínky v OC Smíchov

Anketa

Těšíte se, až se kabinet Petra Fialy ujme vlády?

5%
91%
hlasovalo: 15146 lidí
V pátek ve večerních hodinách začal mimo jiné platit zákaz konzumace v obchodních centrech. Pro informaci, vláda přikazuje „maximální možnou cirkulaci vzduchu“ a také „viditelné označení pokynu k dodržování rozestupu 1,5 m mezi osobami“. Prozatím je také v obchodních centrech možné poskytovat wi-fi připojení.

Vláda také řeší dětské koutky. „Provozovatel musí vést evidenci všech dětí, které byly v koutku přítomny pro případné epidemiologické šetření. Evidence musí zahrnovat jméno, příjmení a kontaktní údaje zákonného zástupce (ideálně telefonní číslo). Evidence pak musí být uchovávána 30 dní ode dne konání,“ píše se na vládních stránkách.

„V obchodních centrech mohou být otevřena stravovací zařízení, avšak je zakázána konzumace potravin v OC tzv. food courtech, je ale možné využít služby take away (odnést si jídlo s sebou),“ píše se na stránkách dále.

Jak tento systém funguje ukázala lékařka a libertariánka Tereza Urzová fotkou z OC Smíchov. „To vlevo je food court, je ohrazen páskou a jíst tam dle posledních opatření nesmíte. To vpravo je ale restaurace, tam si dát oběd můžete,“ popsala situaci, kdy jsou na jedné straně ohraničeny židle a stoly páskou, zatímco na druhé strávníci spokojeně konzumují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…