FOTO Proti očkování vlastním tělem. Vzpoura zdravotnic

12.01.2022 14:27 | Ze sítí

Svého času ministr Válek prohlásil, že pokud by bylo očkování povinné, tak bude první, kdo se polonahý připoutá před Sněmovnu. V březnu má začít platit vyhláška o povinném očkování seniorů a některých profesních skupin. Odpůrci už Válka vyzývají, aby vyhlášku buď zrušil, nebo dostál svému slovu. A jdou mu příkladem, na Malostranském náměstí se do půli těla svlékli někteří demonstranti. Další muži a ženy protestují individuálně, na sociálních sítích. Mezi nimi i právnička, která stát během covidové krize mnohokrát žalovala.

FOTO Proti očkování vlastním tělem. Vzpoura zdravotnic
Foto: Repro blog Venduly Záhumenské
Popisek: Právnička Vendula Záhumenská protestuje proti povinnému očkování

Anketa

Má Viktor Orbán vaše sympatie?

98%
1%
hlasovalo: 37434 lidí

V úterý odpoledne proběhl další protest hnutí Chcípl PES a Změna Matrixu, na kterém zúčastnění demonstrovali proti povinnému očkování. To je součástí vyhlášky Ministerstva zdravotnictví, kterou vytvořilo ještě pod vedením Adama Vojtěcha. Vyhlášku kabinet Petra Fialy nezrušil, ministr Válek se chystá ji upravit v půli února, prý vypustí povinné očkování podle věku. Ovšem vyhláška má začít platit už v březnu.

Svého času Vlastimil Válek proti povinnosti být očkován protestoval, tedy alespoň verbálně ve Sněmovně. Ovšem sliboval i jiný druh protestu. „V tom zákonu je velmi správné, že to očkování je nepovinné. Kdyby bylo povinné, tak budu první, který se připoutá od pasu nahoru nahý před tady tuto Sněmovnu a nepustím sem ministra,“ řekl Válek. A účastníci demonstrace i jiní odpůrci povinného očkování teď po něm chtějí, aby svým slovům dostál. Svlékali se v chladném počasí do půl těla místo něho.

Tato akce se pak rozšířila i na internetu pod názvem „Válku, do naha!“ a s hashtagem #nahapravda. K happeningu vyzývá například Iniciativa21, volné sdružení lékařů, dalších odborníků a podporujících aktivních občanů, kteří nesouhlasí se současným přístupem k nemoci covid-19, s povinným očkováním a plošným očkováním dětí. Pro tuto iniciativu se do půli těla, se stetoskopem okolo krku, vyfotil lékař Jan Brodníček.

Přidalo se také sdružení rodičů Rozalio s fotkami tří žen a dvou mužů, kteří vyzývají, aby očkování zůstalo dobrovolné.

Kromě organizací se zapojili i jednotlivci, například sociální pracovnice Ivana Vršanská nebo lékař a porodní asistentka, Martin Čížek a Markéta Hrudníková, kteří jsou příznivci Zdravého fóra.

Kromě toho se happening šíří i na instagramu, kde se k němu také pár odpůrců povinného očkování připojilo.

A s nápisem „Svobodu máme v DNA“ se do akce nakonec na svém blogu zapojila právnička Vendula Záhumenská. Uvádí, že o této akci dlouho přemýšlela, ale nakonec se odhodlala vystoupit ze své komfortní zóny. „Pro svobodu cokoliv,“ uvedla svůj příspěvek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…