FOTO + VIDEO Pekelný večer ČT: Vyhrocené show Fridrichové a Rosího. Pošmákli si na Okamurovi s Ondráčkem. Šlo o „čenich“

11.12.2017 7:40

Reportéři pořadu 168 hodin i Newsroom České televize zažili perné chvíle s českými politiky. Ti s nimi totiž nechtěli mluvit. Řeč je jak o poslanci KSČM Zdeňku Ondráčkovi, tak i o předsedovi SPD Tomio Okamurovi. Oba pořady, vysílané v neděli večer Českou televizí, přinesly vyhrocené záběry rozhovorů obou politiků s novináři veřejnoprávní TV.

FOTO + VIDEO Pekelný večer ČT: Vyhrocené show Fridrichové a Rosího. Pošmákli si na Okamurovi s Ondráčkem. Šlo o „čenich“
Foto: ReproFoto: Facebook
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura.

Pořad 168 hodin přinesl reportáž o nominaci poslance KSČM Zdeňka Ondráčka na post šéfa sněmovní komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů. Tato nominace vyvolala kritiku napříč stranami. 

Ondráček totiž zasahoval proti demonstrantům při takzvaném Palachově týdnu v roce 1989. „Já to nebudu s váma řešit. Tečka,“ poznamenal Ondráček jasně. Následně odmítl redaktora ještě několikrát, kdy zdůraznil, že se skutečně nechce vyjadřovat. „Můžete mi dát pokoj? Já jsem vás poprosil, že s vámi nechci mluvit, děkuju,“ zdůraznil poté Ondráček. „Mám právo nic neříkat,“ opakoval Ondráček, který redaktorovi na zlomek vteřiny sevřel rukou mikrofon, jakoby ho chtěl odmrštit pryč.

 

VIDEO: Ondráček a mikrofon ČT

Anketa

Je v pořádku, že hasiči několik dní zachraňovali jezevčíka Mildu?

hlasovalo: 6322 lidí

Reportéři České televize se pak pokoušeli dostat i na celostátní konferenci SPD Tomio Okamury. Řadě médií, mimo jiné právě v pořadu 168 hodin, byla zamítnuta akreditace pro vstup na sjezd. A jak pořad konstatuje, podobnou strategii má i samotný předseda hnutí Tomio Okamura, jenž médiím buď neodpovídá, nebo je označuje za lháře.

„S tím se nebavíme, omlouvám se a není to nic osobního,“ zareagoval na redaktorku Okamura, když se mu představila, že je z pořadu 168 hodin.

„Pořad 168 hodin je prolhaný, zmanipulovaný pořad, který si zprivatizovala Nora Fridrichová. Pro tyhle ty prolhaný, zmanipulovaný pořady jako 168 hodin a Reportéři ČT my se vyjadřovat nikdy nebudeme. To, že vy jste našimi mluvčími už dlouhodobě, vy si děláte pořady o nás bez nás, takže si určitě odpovíte sami,“ podotkl Okamura, jenž pak na kameru ještě větu o podvodném a zmanipulovaném pořadu zopakoval několikrát. 

I když se pak redaktorka dále dožadovala rozhovoru, neuspěla. „Nechte to na mně, co je hloupá otázka. Já vám říkám, že je to hloupé, vy si to myslíte jinak,“ poznamenal Okamura.

Okamura rovněž odmítl vyjádření pro pořad Newsroom ČT24, který se prostřednictvím svého šéfa Luboše Rosího dožadoval od předsedy SPD odpovědi na otázku, proč na svou víkendovou konferenci zamítl akreditaci řadě novinářů. O poněkud vyhroceném průběhu akce ParlamentníListy.cz v sobotu informovaly ZDE.

VIDEO: Jak neuspěl Luboš Rosí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…