FOTO Vyjděte na náměstí! vyzval Milion chvilek. A čtyři ženy poslechly. Toto se dělo

04.09.2019 14:00

Přesně v poledne se jako každou středu rozezněly sirény. Během jejich jekotu se před libereckou radnicí shromáždila čtveřice žen držíce transparenty Stejný metr pro všechny. Liberecký Milion chvilek sem svolal protest proti návrhu zastavení trestního stíhání Andreje Babiše v kauze Čapí hnízdo. „Je to ostuda. Stotisícové město a jsme tu jen čtyři ženské. Osamělé jako ty Zoubkovy sochy tady vedle,“ ukázala jedna z nich na vedle stojící vystavovaná díla Olbrama Zoubka. „Přitom je hrozné, co se děje. Lidem je to ale asi jedno a jsou neteční,“ dodala ještě.

FOTO Vyjděte na náměstí! vyzval Milion chvilek. A čtyři ženy poslechly. Toto se dělo
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: 4.9. v poledne na náměstí v Liberci

Od dubna do června na náměstí Dr. Edvarda Beneše, kde stojí liberecká radnice, přitom chodilo na protibabišovské demonstrace desítky lidí s mnoha transparenty a vyslechly řadu plamenných projevů. I proto sem liberecký Milion chvilek na svém facebooku pozval své příznivce, respektive premiérovy odpůrce i ve středu 4. září.

Anketa

Jste pro zachování sochy maršála Ivana S. Koněva na původním místě v Praze 6?

95%
5%
hlasovalo: 36044 lidí

Balancujeme na hodnotách, pravdomluvnosti a bohužel i spravedlnosti

Spolek přidal ještě tento text: „Spousta otazníků kolem rozhodnutí státního zástupce Jaroslava Šarocha v kauze Čapí hnízdo. Tím více jich vyvolává fakt, že cele čtyři roky Šaroch spolupracoval s policií na vyšetřování a dle slov mluvčího městského státního zastupitelství Aleše Cimbaly změnil na posouzení věci svůj původní názor. Opět balancujeme na hodnotách, pravdomluvnosti a bohužel i spravedlnosti. Opravdu může být důvěryhodným někdo, kdo je nucen se opakovaně obhajovat?“ píše se v něm.

Anketa

Jakou roli sehrál ruský národ v dějinách Československa a České republiky?

hlasovalo: 22532 lidí

„Kdo najde chuť a odvahu, ať se ve středu 4. září ve 12 hodin postaví během znění výstražných sirén kdekoliv na veřejném místě s jednoduchým požadavkem – Stejný metr pro všechny,“ dodali. Jako místo konání protestní akce bylo uvedeno právě liberecké Benešovo náměstí.

Pokud Babiš tvrdí, že důkazy o podvodu neexistují, lže

K tomuto vyjádření je ještě připnut text, ve kterém Milion chvilek pro demokracii vyjadřuje vážné pochybnosti nad rozhodnutím státního zástupce Jaroslava Šarocha navrhnout zastavení trestního stíhání Andreje Babiše. „Šarochův návrh je nečekaný. Státní zástupci obecně zastavují trestní stíhání jen výjimečně – pouze ve dvou procentech případů. Překvapivé je však především to, že Šaroch navrhl stíhání zastavit poté, co celé čtyři roky s policií na vyšetřování kauzy spolupracoval,“ uvádí se v něm mimo jiné.

Anketa

Vážíte si Andreje Babiše? (Hlasování od 2.9.2019)

86%
14%
hlasovalo: 23477 lidí

„Problém je, že nevíme, proč Šaroch svůj názor po čtyřech letech změnil. K vysvětlení této změny vyzvala Šarocha i Unie státních zástupců. Odůvodnění návrhu na zastavení stíhání není veřejné a nemají ho dosud k dispozici ani Babišovi právníci. Jde totiž zatím jen o neveřejný předběžný návrh. Důkazů o tom, že k podvodu došlo, je nicméně dost a jsou pádné. Pokud Andrej Babiš tvrdí, že žádné důkazy o podvodu neexistují, lže,“ tvrdí prohlášení Milionu chvilek pro demokracii.

V Liberci však nakonec našly chuť a odvahu k veřejnému protestu – alespoň na avizovaném místě – pouze čtyři dámy…


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…