Fendrych: Lessy se zuřivě pere o funkci a neváhá jít přes mrtvoly

29.03.2012 22:48

Petr Lessy se rve o místo šéfa policie zuby nehty, píše ve své glose komentátor serveru Týden.cz Martin Fendrych. Po nehodě Romana Janouška se prý ze všech sil snaží zalíbit veřejnosti, aby se udržel ve funkci, a neváhá přitom sekat hlavy a zpochybňovat důvěryhodnost svých kolegů.

Fendrych: Lessy se zuřivě pere o funkci a neváhá jít přes mrtvoly
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek po svém zadržení za jízdu v opilosti

Komentátor kroutí hlavou nad horlivou palbou do svých řad, kterou předvedl policejní prezident po autonehodě opilého podnikatele Romana Janouška. Velmi ostrou kritiku zasahujících policistů následovala rezignace Lessyho náměstka Vladislava Husáka, kterou podle Fendrycha vysvětlil vskutku lessyovsky.

„Byť není sebemenší podezření, že by náměstek Husák i v řádu několika měsíců vůbec komunikoval s panem Janouškem, přesto jsem přijal jeho nabídku k rezignaci,“ uvedl před pár dny Petr Lessy.

Nesmyslné rezignace

„Posléze se ovšem ukázalo, že Husák o SVÉ rezignaci vůbec nevěděl,“ kontruje komentátor Fendrych a dodává Husákovo prohlášení, že s Janouškem se viděl naposledy před rokem a náhodou.

Lessyho pominutému řádění neunikli ani pražští policisté. Všichni. „Lessy zpochybnil celou pražskou policii - jen aby si zachránil židli. Vzal jí vyšetřování Janouškovy pirátské dopravní události a převedl je do Hradce Králové. To je zásadní vyslovení nedůvěry celé policejní složce a jejímu vedení,“ poukázal Fendrych.

Vondrášek měl koukat z okna

Ředitele pražské policie Martina Vondráška, který měl v minulosti Lessyho nahradit právě v pozici policejního prezidenta, dokonce vyzval k rezignaci, protože byť se jeho kancelář nachází za rohem od místa Janouškovy nehody, nikdo z funkcionářů policie se o incidentu nedozvěděl.

„To je síla. Lessy de facto vytýká Martinu Vondráškovi, že nekoukal z oken pražského policejního ředitelství, jestli se mu pod nimi nepotácí ožralý Janoušek,“ komentuje ironicky Fendrych a dodává, že policejní prezident je nyní v očích veřejnosti sice za hrdinu, který jde kmotrovi po krku, ale policisté už si dávno vytvořili obrázek vlastní.

„Policajti už najisto vědí: tomu chlapovi jde jen o sebe, nedá se mu věřit. Opravdu povedený Johnův prezident,“ uzavřel Martin Fendrych.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…