Fendrych jásá: Babiš a Hrad prohráli. Trapná reakce. Musíte udržet symbol Vystrčila

11.10.2020 8:00

Babiš a ČSSD, plus Hrad, drtivě prohráli senátní volby; podle komentátora Martina Fendrycha nyní budou sledovat, jak opozice naloží s postem předsedy Senátu, jímž je nyní Miloš Vystrčil. „Teď se bude hrát o symbol jménem Vystrčil,“ predikuje Fendrych.

Fendrych jásá: Babiš a Hrad prohráli. Trapná reakce. Musíte udržet symbol Vystrčila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Miloš Vystrčil

Vítězi voleb do třetiny Senátu se stali Starostové a nezávislí (STAN), za nimi ODS a třetí skončili lidovci. „Samá opozice. Katastrofa postihla ČSSD (získali nula senátorů, neprošel ani Milan Štěch, neskutečné fiasko). Strana na kost vysátá Babišem se potácí k odpočinku na politickém cintorínu,“ glosuje Fendrych výsledky senátních voleb.

Nyní bude Babiš a Hrad sledovat, jak opozice naloží s postem předsedy Senátu, kterým je nyní Miloš Vystrčil (opět ODS). „Šéf Senátu udělal chybu, po prvním kole zcela ‚nevystrčilovsky‘ podpořil kandidáta mimo jiné Trikolóry proti lidoveckému kandidátovi, tedy proti straně, s níž by snad ODS chtěla uzavřít koalici do voleb 2021,“ píše komentátor.

Možná se to, podle Fendrycha, stalo i proto, že se opozice krátce před letošními volbami nedokázala dohodnout: budeme Miloše Vystrčila podporovat na šéfa Senátu, i když třeba v horní komoře posílíme. Nevystřídáme ho.

„Předseda Senátu Vystrčil se díky cestě na Tchaj-wan stal symbolem úspěšného odporu vůči zahraniční politice Zemana a Babiše. Něco v horní komoře parlamentu začal a potřebuje to dokončit,“ pokračuje Fendrych.

Právě to, že je z Vystrčila symbol, hraje, podle Fendrycha, zásadní roli. „Pokud se teď opozice začne přetahovat, koho na post šéfa Senátu dosadí, je to přesně to, co si Zeman a Babiš přejí, co potřebují. Vystrčil získal obdiv nejen domácích liberálů, to by nakonec nebylo tak důležité, ale i obdiv a podporu zahraničí,“ dodává komentátor, s tím, že něco takového se Česku roky nepovedlo. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…