Fiala na Hrad? SPOLU spustili výběrko

07.02.2022 17:23

Prezidentské volby pomalu, ale jistě klepou na dveře. A tak například koalice SPOLU začala hledat společného kandidáta na Pražský hrad. Píše o tom server iDNES.cz.

Fiala na Hrad? SPOLU spustili výběrko
Foto: Screen ČT24
Popisek: Miroslava Němcová před budovou Českého rozhlasu

O tom, že by koalice SPOLU mohla postavit společného kandidáta na Hrad, se podle předsedy lidovců Mariana Jurečky uskupení skutečně bavilo. „Bavili jsme se o tom, jaké může mít výhody či nevýhody, když to bude někdo, kdo je s tou stranou spojen, ať už v čele, nebo někdo, kdo s ní měl nějaký užší kontakt,“ uvedl Jurečka. 

Sám premiér Petr Fiala (ODS) tuto ambici být prezidentem nemá. „Co se týká kandidátů na prezidenta, vedeme o tom jednání, věřím, že se nám podaří najít dobrého kandidáta, který bude mít podporu minimálně koalice SPOLU,“ řekl Fiala. 

Šéf Senátu Miloš Vystrčil (ODS) by si pak přál, aby se objevil kandidát, kterého může s plnou vahou a bez jakýchkoliv pochybností podpořit. Kandidaturu pak nevyloučila senátorka Miroslava Němcová (ODS). Zároveň však uvedla, že o tom neuvažuje systematicky, aby dělala nějaké kroky. 

Prezident Miloš Zeman včera v Partii na CNN Prima NEWS uvedl, že se zatím do prezidentské soutěže přihlásilo několik šašků. On sám podle svých slov očekává kandidaturu šéfa odborů Josefa Středuly, prezidenta Hospodářské komory Vladimíra Dlouhého a šéfa ANO Andreje Babiše. Je rád také za kandidaturu někdejší prezidentky ERÚ Aleny Vitáskové.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…