Fiala položil nůž na krk Babišovi. Jmenujte Koudelku, nebo...

06.08.2021 17:21

Koalice SPOLU hodlá podpořit končícího šéfa Bezpečnostní informační služby Michala Koudelku a chce, aby ve funkci pokračoval. Sáhne opoziční formace k mimořádnému opatření? Koudelka prý pracuje dobře a osvědčil se. Jeho odchodem by bylo údajně nadšeno hlavně Rusko. Zahřměl výbuch z Vrbětic.

Fiala položil nůž na krk Babišovi. Jmenujte Koudelku, nebo...
Foto: archiv
Popisek: Michal Koudelka, ředitel Bezpečnostní informační služby

Anketa

Kolik dle vás existuje pohlaví?

98%
hlasovalo: 18865 lidí
Pakliže by premiér Andrej Babiš nenavrhnul nynějšího šéfa BIS Michala Koudelku na pokračování ve funkci ředitele kontrarozvědky, chce koalice SPOLU složená z ODS, KDU-ČSL a TOP 09 svolat mimořádnou schůzi Sněmovny. Potřebné podpisy již údajně sesbírala. Informoval o tom šéf ODS Petr Fiala.

Podle toho jde o mimořádný krok. „Jsme připraveni ho nepoužít, pokud pan premiér Babiš udělá to, co by bylo logické, a v příštích dnech navrhne jméno pana plukovníka Koudelky a vyřeší záležitost tak, aby kontinuálně pokračovala práce BIS,“ dodal výhružně Fiala.

Nejvyšší předák ODS se také domnívá, že Koudelka se ve své funkci osvědčil a že ji vykonával kvalitně. Doslova uvedl: „Jsem přesvědčen, že věci, které fungují, se nemají měnit a osoby, které se ve svých funkcích osvědčily, mají pokračovat. BIS pod vedením Michala Koudelky pracuje velmi dobře.“

Podle předsedy KDU-ČSL Mariana Jurečky je zásadní, aby si Česko uchovalo vysoký bezpečnostní standard z posledních let. „Je důležité, aby BIS nebyla znejisťována, měla dobré personální vedení a byla předvídatelná i pro své zahraniční partnery.“

Markéta Pekarová Adamová z TOP 09 zase připomněla nedávnou kauzu výbuchu muničního areálu ve Vrběticích. „Moc dobře víme, kdo sehrál klíčovou úlohu k tomu, aby se podařilo pachatele identifikovat,“ řekla pochvalně směrem k rozvědce. Změnou na postu šéfa BIS by podle ní bylo údajně nadšené Rusko.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…