Fialova vláda? Spisovatel Neff už tuší, co předvede Česká televize

02.01.2022 8:35

Nový rok 2022 jsme zahájili s novou vládou, vládou Petra Fialy (ODS). Spisovatel Ondřej Neff upozorňuje, že tato vláda má před sebou stejně těžké úkoly, jako měla vláda Andreje Babiše (ANO). A nástroje pro jejich řešení má Fialova vláda stejně mizerné, jako měla vláda Babišova. Neff hodlá sledovat, jak si v této situaci bude počínat Česká televize.

Fialova vláda? Spisovatel Neff už tuší, co předvede Česká televize
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Ondřej Neff

Nový předseda vlády Petr Fiala ve svém novoročním projevu oznámil, že nás čeká těžký rok, ale jedním dechem dodal, že pokud budou lidé spolupracovat, pokud si jako sousedé budou pomáhat, tak tento nelehký rok zvládneme.

Spisovatel Ondřej Neff ale tak optimistický není. Konstatuje, že Fialova vláda se musí vypořádat s energetickou krizí, s otázkou stavby nového bloku jaderné elektrárny i se stále nedokončenou dálniční sítí a s dalšími infrastrukturními projekty.  A Neff pochybuje, že s nimi nová vláda dokáže pohnout.

„K tomu dodejme, že v tomto státě je vše nastaveno tak, že nic nejde. Směšné jsou sliby dokončení dálniční sítě: vetokracie takzvané občanské společnosti to nedovolí. Debatu o taxonomii jaderné energetiky můžeme pozorovat jako fotbalový zápas ve vzdálené zemi. Nebude ani obnova Dukovan, ani dostavba Temelína. Ale nebudou ani soláry a větrníky, protože si nenecháme zničit zbytek krajiny, kterou máme,“ napsal Neff na serveru Neviditelný pes.

V této situaci bude podle spisovatele zajímavé sledovat, jak se bude chovat veřejnoprávní Česká televize.

„Bude zajímavé pozorovat obrat v rétorice, zvláště pak, jak si bude počínat Česká televize, která hřímala na opoziční strunu a bude teď v tónině moll fidlat uklidňující písničky, až se bude valit jedna rána za druhou,“ poznamenal Neff.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…