Fialova vláda dostala od Svobodných samé jedničky. Ale jásat nebude

01.07.2022 9:13

Svobodní oznámkovali na konci školního roku vládu pětikoalice. Současná vláda Petra Fialy dostala od Svobodných skoro samé jedničky. Jak však upozornil Libor Vondráček, předseda Svobodných, studijní program, který si Fialův kabinet zvolil, a předměty, kterým se věnuje, ovšem občanům České republiky moc nepřinášejí.

Fialova vláda dostala od Svobodných samé jedničky. Ale jásat nebude
Foto: Archiv Libora Vondráčka
Popisek: Předseda Svobodných Libor Vondráček

„Doufáme, že děti dnes domů přinesly lepší vysvědčení, než jsme udělili naší vládě,“ stojí v úvodu komentáře k vysvědčení, které symbolicky na konci školního roku vystavili Svobodní vládě.

„V předmětu Tlumení inflace a zabezpečení energetické nezávislosti vláda téměř propadá. Cizí jazyky vládě také moc nejdou, přestože se její zástupci dříve vysmívali angličtině Aleny Schillerové. Češtinu má naopak vláda oproti té minulé výbornou,“ uvedl Libor Vondráček, předseda Svobodných, který dále uvedl, že kromě češtiny jsou však všechny předměty, za které byla vládě udělena jednička, nedůležité nebo škodlivé a věnovat by se jim měla méně nebo vůbec.

„Vláda se v pomyslné škole věnuje vysílání signálů o přestávkách a neustále na sebe upozorňuje jinak, než by měla. V plnění domácích úkolů a řešení toho, co řešit má, však zanedbává,“ zopakoval Vondráček to, co již před časem pronesl na obrazovkách České televize.

Na adresu kabinetu Petra Fialy pak dodal: „Hodně opisuje od vlády předchozí, třeba v oblasti sociálních dávek anebo PR složitých programů. Vládní deštník je něco jako 135 programů pomoci Karla Havlíčka v době lockdownu. Je to dost složité na to, aby se v tom lidé ztratili, a zároveň se o tom dalo mluvit při každé příležitosti. Spokojeni tedy nejsme, ale propadnout hned po prvním pololetí bychom ji nenechali.“



 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…