Fialova vláda se chystá na dovolenou. Ale ještě před tím projedná důležitou věc

27.07.2022 6:30

Navýšení schodku státního rozpočtu pro letošní rok, jak o něj požádá Sněmovnu ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS), dnes projedná vláda.

Fialova vláda se chystá na dovolenou. Ale ještě před tím projedná důležitou věc
Foto: Vlada.cz
Popisek: Tisková konference vlády Petra Fialy

Podle informací České televize by měl deficit letos činit 326,9 miliardy korun. V březnu Sněmovna schválila letošní rozpočet se schodkem 280 miliard korun. Důvodem navýšení jsou například miliardové náklady na další růst důchodů, na úsporný tarif energií nebo na zvládnutí uprchlické krize.

Státní výdaje proti původnímu rozpočtu mají podle ČT vzrůst o více než 110 miliard korun, což by znamenalo, že poprvé přesáhnou dva biliony korun.

Na posledním zasedání kabinetu před dvoutýdenními vládními prázdninami ministři proberou také návrh na působení českých vojáků v zahraničních misích do roku 2024 s výhledem na rok 2025 a na pobyt ozbrojených sil NATO na území Česka v příštích dvou letech. Na programu mají i informace o zajišťování ochrany slovenského vzdušného prostoru stíhacími letouny české armády.

Vláda projedná také návrh na přeměnu Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) z příspěvkové organizace na novou státní organizaci a po přerušení z minulého týdne se vrátí k debatě o dotacích podporovaným zdrojům energie na příští rok. Ministerstvo průmyslu a obchodu navrhuje, aby stát příští rok vyplatil na dotacích podporovaným zdrojům energie 37 miliard korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…