Fico na Svátek práce dal ruce k dílu. Mitrofanov to nevydýchal

01.05.2024 20:40 | Monitoring

Slovenský premiér Robert Fico se chtěl přiblížit obyčejným lidem a na Svátek práce odpracoval noční směnu ve fabrice německého dodavatele automobilek ZKW u města Topoľčany. Po směně uspořádal ráno tiskovou konferenci přímo ve fabrice. V české internetové obci ale zaznívá posměch.

Fico na Svátek práce dal ruce k dílu. Mitrofanov to nevydýchal
Foto: Youtube
Popisek: Solvenský premiér Robert Fico si opakovaně zkouší práci ve fabrice

Robert Fico vyměnil oblek za reflexní vestu a montérky, v kterých odpracoval noční směnu v továrně na autodíly. „Během noční služby jsem byl na páse a měl jsem možnost mluvit s lidmi, je zajímavé si vyposlechnout, kdybych měl na hlavě klobouk, dám ho před těmito lidmi dolů. Velký obdiv ženám a mužům, kteří pracují v této firmě, která vyrábí mimořádně důležité komponenty,“ řekl Fico úvodem tiskové konference po noční směně v továrně.

Projevil tak solidaritu s lidmi, kteří v noci pracují: „Berte mou noční směnu jako důkaz toho, že si vážím těchto lidí. Má to být z mé strany projev solidarity vůči lidem, kteří pracují i v noci přes státní svátky,“ řekl Fico, který strávil noc u pásu, kde vyráběl komponenty pro světlomety do automobilů.

Anketa

Máme vůči Rusku cítit vděčnost za osvobození od německého nacismu?

96%
3%
hlasovalo: 25744 lidí
Své zkušenosti chce využít při jednáních se zaměstnavateli. „Včera večer jsem krátce mluvil i s managementem této společnosti. Otevřeně jsem řekl, že jsem levičák, že mě zajímá podíl noční práce, který na Slovensku máme,“ dodal s tím, že Slovensko je nadále lídrem v Evropské unii, co se týče podílu noční práce.

„Někdo by mohl namítat, že si tito lidi na svátky přivydělají, ale za těmi pár eury, která mají za hodiny navíc nebo za svátky, je třeba vidět obrovskou dřinu,“ pokračoval Fico.

Robert Fico, který je milovníkem sportu, hlavně fotbalu, prozradil, že stát celou noc na nohou u pásu není žádná sranda. „Trénuji poctivě každý den, ale musím vám říct, že jsem utahaný jako kůň. Bolí mě celý člověk. Musím přiznat, že je to obrovská fyzická zátěž pro ty lidi,“ uvedl slovenský premiér.

Kritizoval zároveň předchozí vlády, že zamrazily příplatky za práci v noci. „To nebylo korektní vůči zaměstnancům. My jsme to opět rozmrazili od prvního ledna 2024,“ konstatoval premiér.

Záznam tiskové konference Fico zveřejnil na svém facebooku, zatímco tam jej v diskusi velká část Slováků oceňuje pro profesionalitu, lidskost a pokoru, v Česku si ze slovenského předsedy vlády dělají legraci.  

Posměšně se vyjádřil například komentátor Alexandr Mitrofanov, který zadoufal, že příště by premiér Robert Fico mohl dělat řidiče fekálního vozu: „Příští štace: jízda s hovnocucem,“ komentoval Ficovu noční službu ve fabrice.

Někteří se s Mitrofanovem poté v diskusi shodovali, že „s hovnometem by měl Fico větší zkušenosti“.

Slovenský premiér se takto nepřevlékl poprvé. Učinil tak již v listopadu v roce 2017, kdy rovněž zastával funkci předsedy vlády, tehdy měl noční směnu ve fabrice u Bratislavy. V roce 2016 sfáral za horníky, aby jim slíbil místa až do roku 2030. V létě zase během svého premiérování pravidelně mířil na žně.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

I ten nejposlednější z posledních,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseruský medvěd , 01.05.2024 21:45:42
který jede s hovnocucem má pro společnost mnohonásobně větší význam než nějaký Mitrofanov. A Fico je pašák...

|  12 |  0

Další články z rubriky

„Nesouhlasím s politikou vlády“. Slovenský atentátník na policejním videu

21:13 „Nesouhlasím s politikou vlády“. Slovenský atentátník na policejním videu

Útočník na premiéra Roberta Fica Juraj Cintula z Levic na krátkém videu, které zřejmě vzniklo po zat…