Fischer začal pracovat u muže, který za něj zaplatil dluhy po kampani

09.06.2014 17:45

Exministr a neúspěšný prezidentský kandidát Jan Fischer opět získal práci v energetické skupině CE Group. Uvedl to Český rozhlas - Radiožurnál. Majitel skupiny Ladislav Dráb zaplatil milionové dluhy za Fischerovu prezidentskou kampaň. Financováním kampaně se zabývala policie, ale korupci ani jinou trestnou činnost neodhalila.

Fischer začal pracovat u muže, který za něj zaplatil dluhy po kampani
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Fischer

Jan Fischer v CE Group krátce pracoval v roce 2013, než se v červenci ujal postu ministra financí v úřednickém kabinetu Jiřího Rusnoka. Ve skupině byl odpovědný za strategické řízení projektů energetického komplexu Rožná a připravovaného plynovodu.

"Já už jsem týden zaměstnán ve stejné pozici, ve stejné kanceláři, takže návrat se vším všudy," řekl Fischer. Média spekulovala, že se Fischer vrátí do funkce v Evropské bance pro obnovu a rozvoj, Radiožurnálu ale exministr řekl, že nedostal žádnou konkrétní nabídku.

Někdejší premiér úřednické vlády z let 2009 až 2010 odešel kvůli účasti v loňských prezidentských volbách z místa viceprezidenta Evropské banky pro obnovu a rozvoj. Pak ale z volby nečekaně vypadl již v prvním kole. Následně začal pracovat pro CE Group, jejíž majitel Dráb uhradil dluhy v řádu milionů korun, se kterými se Fischer ještě půl roku po volbách potýkal. Fischerovi se podařilo dluhy splatit až několik měsíců po uplynutí zákonné lhůty, a to krátce po oznámení, že se stane ministrem. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…