Fiskální kritéria budou pro Řecko zničující, tvrdí ekonom

18.06.2012 23:07

Po řeckých volbách si celá Evropská unie oddychla. Řekové dali zvolením konzervativní strany jasně najevo, že chtějí zůstat v eurozóně a Evropské unii a jsou připraveny na další drastická ekonomická opatření. K celé události se vyjádřil v úterních Událostech, komentářích ekononom Petr Zahradník.

Fiskální kritéria budou pro Řecko zničující, tvrdí ekonom
Foto: Redakce
Popisek: Řecká vlajka

“Je to prvním krokem k obratu, který musí být potvrzen deseti, možný sty dalšími kroky. Ale z mého hlediska je to výsledek akceptovatelný,” řekl Zahradník a dodal, že počet radikálů, kteří začali těžit ze špatné ekonomiky, je naopak alarmující. “Souhlasím s tím, že kapitalismus dostal na frak,” řekl a dodal, že fiskální problém Řecka začal už za 70. a 80. let. "Už tehdy si dovolovalo žít na dluh. Investoři byli lehkovážní a řecká aktiva nakupovali,” připomněl.

V budoucnosti budou fiskální kritéria podle Zahradníka pro Řecko zničující. Zároveň dodal, že pomoc Španělsku je podle něho v její současné podobě kamufláž. “Celková potřeba na navýšení kapitálu celé EU činí 150 miliard euro, Španělsko chce navýšit o 100 miliard,” upřesnil. Podle něho není tento krok rozhodně pozitivní. Podle jeho názoru také nemusí být dopad španělské ekonomiky tak silný, jak se někteří ekonomové obávají.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…