Foldyna: Češi půjdou umírat za vlast. Ale ne za kapitál zahraničních bank, ropných gigantů a zbrojních komplexů

16.02.2015 21:51

Poslanec Jaroslav Foldyna na sociální síti Facebook zareagoval na článek z webu TV Nova, v jehož titulku se tvrdí, že by Češi odmítali nasazovat život, pokud by vypukla velká evropská válka. Zákonodárce to vidí jinak. Češi by za vlast umírali, jen nechtějí být agresory bojujícími za zahraniční banky či ropné giganty.

Foldyna: Češi půjdou umírat za vlast. Ale ne za kapitál zahraničních bank, ropných gigantů a zbrojních komplexů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Foldyna

Server TN.cz s odkazem na vlastní anketu tvrdí, že jen 23 respondentů by bylo ochotno jít bránit svou vlast se zbraní v ruce. A to v situaci, kdy pár set kilometrů od nás zuří válka - válka na Ukrajině. Server připomíná, že sice máme profesionální armádu, ale branná povinnost z občanských povinností nezmizela. Pokud stát zavolá, občané mezi 18 a 60 lety budou muset zareagovat.

Poslanec Jaroslav Foldyna však výsledek ankety vysvětluje z odlišné perspektivy a neváhá tvrdit, že server sáhl k demagogickému tvrzení. "Češi by bránili svou vlast, ale nebudou umírat za cizí zájmy a kapitál zahraničních bank, ropných gigantů a zbrojních komplexů.Jsme i připraveni v případě napadeni našich partnerů jit bojovat. Ale nejsme ochotni být agresory," zdůrazňuje.

Poslanec doslova napsal:

Demagogické tvrzení! Češi by bránili svou vlast, ale nebudou umírat za cizí zájmy a kapitál zahraničních bank, ropných gigantů a zbrojních komplexů. Jsme i připraveni v případě napadeni našich partnerů jit bojovat. Ale nejsme ochotni být agresory.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…