Forbes: Babiš zbohatl, Kellner výrazně zchudnul

14.10.2020 9:51

Jako každý rok uveřejnil i letos časopis Forbes žebříček nejbohatších Čechů. Ukazuje se, že předseda vlády a šéf hnutí ANO Andrej Babiš i v koronavirové krizi významně bohatne, zatímco nejbohatší Čech Petr Kellner chudne.

Forbes: Babiš zbohatl, Kellner výrazně zchudnul
Foto: Facebook A. Babiše
Popisek: Andrej Babiš.

V porovnání s rokem 2019 ztratil Petr Kellner 57 miliard korun. Koronakrize na jeho byznys dopadla tvrdě. I tak ale nadále s velkým náskokem vede žebříček nejbohatších Čechů. Jeho celkový majetek čítá odhadem 293 miliard korun.

V koronakrizi nejvíc trpí společnost Home Credit, která prodělala 690 miliard euro.

Babiš je na tom o poznání lépe. Jeho majetek se odhaduje na 74 miliard, je čtvrtým nejbohatším Čechem a na rozdíl od Kellnera si polepšil o 4 miliardy.

K vítězům koronavirové krize patří český premiér Andrej Babiš. Zemědělství, potravinářství a hnojiva patří pochopitelně k nejméně ovlivněným oborům. Široký záběr jeho podnikatelských zájmů sice letos vyvolal značné kolísání jak mezi jednotlivými oblastmi, odkud pochází jeho majetek, tak v jejich rámci, ve výsledku je na tom ale Andrej Babiš stále lépe. Začátkem roku vlivem pandemie utrpěla média i zemědělství, to se však vlivem sezonnosti nakonec dostává na lepší čísla než vloni,“ uvedl časopis Forbes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…