Francouzi chtějí cenzurovat Korán a odstranit pasáže vyzývající k násilí. A Turci reagují...

06.06.2018 21:49

Atmosféra mezi Tureckem a Francií houstne. Důvodem je požadavek několika set francouzských osobností, aby byla svatá kniha muslimů – Korán – cenzurována a byly z ní odstraněny pasáže vyzývající k nenávisti a násilí. Turecké úřady se proto rozhodly už nepřijímat další studenty na francouzská studia v rámci tureckých univerzit, jde tak o odvetu za výše zmíněnou kritiku Koránu ve Francii, napsala webová stránka projektu the World University Rankings.

Francouzi chtějí cenzurovat Korán a odstranit pasáže vyzývající k násilí. A Turci reagují...
Foto: Archiv
Popisek: Turecký prezident Recep Erdogan

„Signatáři protikoránského prohlášení jsou stejní, jako jsou teroristé z Islámského státu,“ prohlásil Turecký prezident Erdogan. Informace z webové stránky panislámské televizní stanice Al Džazíra přeložil pro české čtenáře server Reflex.cz a dále informoval o tom, že turecký prezident položil ve svém veřejném projevu řečnickou otázku, jestli ti, kdo podepsali deklaraci, četli Bibli, konkrétně Starý zákon, protože kdyby ho četli, tak by chtěli zakázat i Bibli.

„Manifest proti novému antisemitismu“, pod tímto názvem vyšla výzva několika set francouzských osobností před několika týdny ve francouzském deníku Le Parisien. Je reakcí na několik násilných útoků na francouzské židy ze strany francouzských muslimů. Signatářům manifestu se nelíbí, že velký prostor v médiích a veřejné debatě je věnován „islamofobii“ a nenávisti proti muslimům, když je mnohem pravděpodobnější, že se terčem nenávisti a fyzického útoku stanou židé ze strany muslimských obyvatel Francie. Přesto se problému antisemitismu nevěnuje dostatečný prostor.

Původní zdroj ZDE.

Mezi podepsanými signatáři je například bývalý francouzský prezident Sarkozy či ve Francii mediálně známý bývalý muslim palestinského původu Waleed al Husseini. V manifestu je zmíněno i to, že mezi muslimy jsou představitelé, kteří odsuzují antisemitismus ze strany muslimů a považují ho za největší hrozbu pro samotný islám. Manifest také považuje za hlavní zdroj sílící nenávisti vůči židům nejen „zastaralé“ části Koránu, ale i antiizraelskou a antisionistickou politiku francouzské levice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…