Gazdík pryč, Ženíšek na jeho místo. Střídání ve Sněmovně

10.11.2016 12:31

Šéf hnutí Starostové a nezávislí Petr Gazdík s koncem tohoto roku skončí na postu místopředsedy Sněmovny. Takový je výsledek dohody mezi TOP 09 a STAN, které se domluvily na ukončení vzájemné spolupráce ke konci tohoto roku. Informoval o tom server iDnes.cz s tím, že TOP 09 chce do vedení dolní komory parlamentu svého člověka, nejspíš místopředsedu strany Marka Ženíška.

Gazdík pryč, Ženíšek na jeho místo. Střídání ve Sněmovně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda sněmovny Petr Gazdík(TOP 09)

„Starostové a nezávislí nám přišli říct, že pro ně není představitelná situace, že by pokračovali ve společném volebním bloku pouze s TOP 09, že si to umí představit v nějakém širším bloku. Pouze dvoustranná spolupráce, která fungovala podle mého názoru úspěšně šest let, už pro ně představitelná není. Nás to mrzí,“ řekl serveru předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. „Dohodli jsme se, že do Vánoc uzavřeme memorandum o vyrovnání vzájemných závazků, mezi které patří společný volební fond a společné peníze,“ uvedl lídr TOP 09.

Celý text je ZDE

„Součástí toho vyrovnání je, abych uvolnil funkci místopředsedy Sněmovny za klub TOP 09 a Starostové,“ citoval server lídra STAN. Starostové budou usilovat o širší koalici. „Nelpím na žádné své funkci,“ uvedl Gazdík. Předpokládá, že z pozice místopředsedy Sněmovny by mohl odejít po Novém roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…