Gazdík rozhodnutí Klasnové nerozumí. Podle Zaorálka jde o logický konec VV

23.04.2012 14:24

Kateřina Klasnová (VV) se rozhodla rezignovat na funkci místopředsedkyně sněmovny. Šéf poslaneckého klubu TOP 09 uvažuje nad tím, co přesně jí k tomu vedlo, možná i osobní důvody. Podle Lubomíra Zaorálka (ČSSD) jde o důkaz rozkladu koalice.

Gazdík rozhodnutí Klasnové nerozumí. Podle Zaorálka jde o logický konec VV
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová u soudu s Vítem Bártou

Šéf poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové je zaskočen rozhodnutím místopředsedkyně sněmovny a manželky nepravomocně odsouzeného poslance Víta Bárty jejím přáním rezignovat na sněmovní funkci. Poukazuje na to, že prakticky totožnou pozici mají i opoziční sociální demokraté. Lubomír Zaorálek (ČSSD), který právě tuto funkci zastává, pak v odchodu Klasnové vidí jasný konec VV a rozpad vlády. Zprávu přináší agentura Mediafax.

Najde se reformní většina?

„Vůbec jsem to nečekal, sdělil pro Českou televizi Gazdík. I sociální demokraté, byť nejsou členy vládní koalice, také mají svého místopředsedu sněmovny. Pokud má Kateřina Klasnová k tomuto kroku své osobní důvody, tak má na rezignaci právo," řekl Gazdík.

Šéf poslaneckého klubu TOP 09 a starostové Gazdík v této souvislosti dodává, že strana pod vedením Karla Schwarzenberga na jedné straně netrvá na ustavení nového politického klubu v čele s Karolínou Peake, ale mají zájem na stabilní vládě, která dotáhne reformy. Pokud se ve sněmovně tato stabilní většina nenajde, bude na místě sněmovnu rozpustit.

Místopředseda sněmovny za ČSSD Lubomír Zaorálek pak rezignaci Klasnové označil za logický krok: "Souvisí to s tím, co se děje na politické scéně, a to že Věci veřejné končí. Dalo se to čekat. Kdo by měl post Klasnové obsadit, je podle Zaorálka zatím předčasné spekulovat.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…