Generál Pavel udeřil na Sputnik. Má jasno. Jenže pak přišli jiní a ukázali realitu v EU. Nehezké

03.03.2021 19:35

Vakcína, ropa či investice jsou komodity, které jsou používány jako nástroje vlivu a moci. Kdo říká, že nepředstavují žádné riziko, popírá zjevnou realitu. Alespoň toto tvrdí generál Petr Pavel. „Z toho pak ale plyne, že se o jejich shánění musí starat někdo kompetentní, a ne Uschi von der Leyenová, která úspěšně dovedla Bundeswehr do téměř nepoužitelného stavu,“ odpověděl Pavlovi publicista Marian Kechlibar.

Generál Pavel udeřil na Sputnik. Má jasno. Jenže pak přišli jiní a ukázali realitu v EU. Nehezké
Foto: Daniela Černá
Popisek: Generál Petr Pavel

Anketa

Nechali byste si píchnout vakcínu Sputnik V? (Ptáme se od 2.3.2021)

88%
12%
hlasovalo: 30340 lidí

Generál Petr Pavel má za to, že ten, kdo tvrdí, že věci jako jádro, ropa, investice či vakcíny nemají ideologii, a tedy nemohou představovat riziko, popírá zjevnou realitu. „Všechny tyto komodity jsou používány jako nástroje vlivu a moci. Potom nám nemůže být jedno, kdo stojí za nimi,“ myslí si možný kandidát na prezidenta.

V poslední době se totiž hojně diskutuje o ruské vakcíně proti covidu Sputnik V. Dva miliony dávek objednal například slovenský premiér Igor Matovič a je po ní poptávka napříč Evropou. Zatím však není schválená Evropskou lékovou agenturou ani českým Státním úřadem pro kontrolu léčiv. Ve veřejném prostoru se též vede diskuse ohledně dostavby jaderné elektrárny Dukovany a případného přizvání Rusů do tendru výstavby.

 

 

Matematik a publicista Marian Kechlibar v diskusi poznamenal, že z toho ovšem plyne, že o shánění výše zmíněných věcí generálem Pavlem se má starat někdo kompetentní, a nikoliv současná předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová, která prý dovedla Bundeswehr jakožto ministryně obrany do téměř nepoužitelného stavu. „Pokud bych měl jmenovat konkrétní osobu, věřil bych třeba dánské političce Margrethe Vestagerové,“ myslí si Kechlibar.

Euroskeptik a populární bloger František Matějka souhlasil s tím, že všechny tyto komodity jsou používány jako nástroje vlivu a moci, avšak je prý úplně jedno, z jaké světové strany pocházejí, zda z Ruska, USA, Německa, Číny, Francie či Bruselu.

„Jste směšný politruk, soudruhu Pavle,“ vzkázal Pavlovi uživatel Pravda vyděsí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tle

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…