Generálové z NATO: Rusko by naše jednotky velmi rychlého nasazení zničilo dřív, než by vůbec začaly bojovat. Proto musíme...

16.05.2016 17:10

Síly velmi rychlé reakce NATO by prý v souboji s Ruskem neuspěly. Podle deníku Financial Times by je totiž Rusko porazilo ještě dříve, než by se stihly připravit k boji, což tvrdí dva alianční generálové. Informuje Echo24.cz.

Generálové z NATO: Rusko by naše jednotky velmi rychlého nasazení zničilo dřív, než by vůbec začaly bojovat. Proto musíme...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka NATO

NATO se s ohledem na ruskou invazi na Ukrajinu v roce 2014 rozhodlo jednat. Usneslo se na vytvoření jednotek „velmi rychlé reakce“, které by čítaly 5000 mužů, ty však podle dvou generálů Severoatlantické aliance nebude možné použít. Rusko by je totiž zničilo dříve, než by k něčemu byly.

„Podle dvojice generálů NATO by ale tyto síly byly při přesunu a rozmísťování příliš zranitelné, než aby je bylo možné vyslat do Polska nebo pobaltských zemí,“ uvádí Echo24.cz.

Proto se NATO snaží najít jiné řešení v boji proti Rusku a jednou z možností je „rozmístění celkem čtyř praporů do trojice pobaltských zemí a do Polska“. Poláci to údajně považují za naprosté minimum toho, co učinit lze.

Přestože by síly velmi rychlé reakce nesplnily svou funkci, NATO si je stále cení jako velmi důležitého prvku společné obrany, který může být využit například při potlačování občanských nepokojů nebo obraně aliančních hranic.

„Činitelé NATO jsou přesvědčeni, že Moskva by takové ‚hybridní‘ prvky využila, aby proti Alianci poštvala její protivníky před vypuknutím otevřených bojů,“ čehož se Rusko údajně dopouští i na Ukrajině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…