George Soros má nyní velký strach o Evropskou unii

12.05.2020 19:36

Americký miliardář s maďarským původem George Soros se obává toho, že po krizi vyvolané pandemií nového koronaviru už nebude Evropská unie takovou institucí, na jakou jsme byli zvyklí. Na základě miliardářova rozhovoru pro server Independent o tom informoval server Novinky.cz.

George Soros má nyní velký strach o Evropskou unii
Foto: repro youtube, tan
Popisek: George Soros

Soros se obává o osud Evropské unie a kapitalismu v podobě, v jaké je dnes známe. Obává se například kvůli verdiktu německého ústavního soudu, který minulý týden rozhodl o tom, že nákupy dluhopisů, jimiž chce Evropská centrální banka podpořit ekonomiku eurozóny, jsou částečně v rozporu s německou ústavou. 

„Obávám se o přežití Evropské unie. Byla v tvořivém procesu, tento proces však nebyl nikdy dokončen a to činí Evropu mimořádně zranitelnou. Zranitelnější než Spojené státy, protože je založena na zásadách právního státu. A kola spravedlnosti se pohybují jen pomalu, zatímco virus se šíří velmi rychle,“ míní Soros, že to je pro Evropskou unii velký problém.

Podle jeho slov je současná situace ohledně koronaviru největší krizí, kterou ve svém životě zažil. „Nedá se přirovnat k žádné jiné. Vyžaduje změnu lidského chování, narušuje to běžný život,“ dodal Soros s tím, že je pro něj ohromující, jak nepřipravené státy současná pandemie zasáhla.

Lidé jsou podle něj momentálně ovládáni strachem. „To může ublížit institucím, národům a lidem obecně,“ dodal.

Závěrem se pak Soros vyjádřil i k souboji o vývoj vakcíny, kdy dle něj situaci komplikuje pokračující konflikt mezi Spojenými státy a Čínou. „Vědci musí spolupracovat a soustředit se na vývoj vakcíny. Místo toho tady probíhá souboj o to, kdo s ní přijde jako první,“ uzavřel Soros, který v rozhovoru zkritizoval také amerického prezidenta Donalda Trumpa. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…