George Soros uspořádal válečnou poradu. Trump by měl zbystřit, chystají se hrozné věci

15.11.2016 11:06

Tisíce rozzlobených Američanů i týden po vyhlášení voleb protestují proti zvolení Donalda Trumpa prezidentem. Zpočátku se zdálo, že demonstrace vznikají spontánně. Nyní se však v některých amerických médiích začíná hovořit o tom, že je organizuje a financuje miliardář a filantrop George Soros.

George Soros uspořádal válečnou poradu. Trump by měl zbystřit, chystají se hrozné věci
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

Donaldu Trumpovi zbývá do oficiální inaugurace přes dva měsíce, ale už nyní mu někteří jeho spoluobčané přidělávají vrásky na čele. I sedmý den po vyhlášení výsledků voleb protestují proti republikánskému kandidátovi a nechtějí se smířit s tím, že by měl být přibližně za dva měsíce inaugurován 45. prezidentem Spojených států. Mnozí Trumpovi vyhrožují na sociálních sítích smrtí a jiní se účastní násilných protestů přímo v ulicích amerických měst.

Demonstrace v New Yorku, Chicagu, Filadelfii či Los Angeles spojuje i podle nestranných pozorovatelů iracionalita, hysterie a neschopnost přijmout porážku v demokratických volbách. Jak referuje deník Los Angeles Times, protesty neprobíhají jen v ulicích, ale jsou organizovány i studenty. K jedné takové studentské demonstraci došlo v Los Angeles včera a účastnili se jí patnáctiletí studenti střední školy.

„Protest proběhl formou happeningu a přítomní studenti poslouchali hudbu, tančili a jiní pokřikovali, že odmítají nově zvoleného prezidenta. Studenti si většinou stěžovali na Trumpovy rasistické výroky, vyjadřovali své obavy z deportací a rozpoutání násilí kvůli etnické příslušnosti nebo odlišné sexuální orientaci,“ uvádí deník. Ačkoli protesty se jeví jako spontánně organizované, některá americká média z jejich organizování obviňují Sorose.

Anketa

Je naše země krásná?

6%
3%
hlasovalo: 5860 lidí

Americký miliardář maďarského původu zbohatl díky spekulacím na trhu a své jmění ve výši 25 miliard dolarů využívá k financování protestních hnutí, neziskových organizací a lidskoprávních aktivistů, kteří bojují za práva žen, homosexuálů, etnických menšin a obecně. Všeobecně se Sorosovi přisuzuje také značný vliv na americkou politiku a otevřeně se hovoří také o tom, že ovlivňoval například rozhodování Hillary Clintonové v době jejího vedení ministerstva zahraničí.

Soros částečně financoval její prezidentskou kampaň a dlouhá léta je podporovatelem Demokratické strany. V posledních měsících je horlivým zastáncem přistěhovalecké politiky otevřených dveří a často chválí zejména německou kancléřku Angelu Merkelovou za její rozhodnutí otevřít hranice milionu uprchlíků z Blízkého východu a Afriky. Vedle Vladimira Putina se Soros tvrdě vymezuje proti Donaldu Trumpovi, kterého označuje za populistu, rasistu a obviňuje jej ze šíření nenávisti.

Za důkaz o zapojení Sorose do organizování „protitrumpovských“ protestů považují alternativní americké servery tiskovou zprávu Sorosem založeného aktivistického serveru Moveoen.org, který připustil, že se podílí na přípravách protestů. „Stovky Američanů a stovky organizací demonstrují mírumilovným způsobem před Bílým domem i v ulicích měst proti misogynii, rasismu, islamofobii a xenofobii,“ píše se ve zveřejněné tiskové zprávě.

Ovšem o zmíněné mírumilovnosti by se dalo pochybovat, protože hned první demonstrace v Kalifornii byly doprovázeny vybíjením výloh obchodů a zapalováním automobilů. Policisté museli zasahovat proti účastníkům „pokojných“ demonstrací i v jiných částech USA. „V Portlandu se protestů účastnilo asi 4000 lidí a policisté museli vzhledem k nepokojům použít gumové projektily i slzný plyn. Zatčeno následně bylo 26 lidí,“ uvádí server Churchmilitang.org.  

Masivní protesty se chystají také přímo na den, kdy se bude konat slavnostní uvedení Donalda Trumpa do prezidentského úřadu. Na Facebooku vznikla stránka, která zve k účasti na demonstraci konané přímo ve Washingtonu. Doposud přislíbilo účast přes osm tisíc lidí, ale jejich počty strmě narůstají. „Donald Trump je rasista a sexistický fanatik. Věříme, že v den inaugurace vyjdou do ulic desítky tisíc lidí a dají najevo svůj postoj,“ píše se v prohlášení.  

K nepokojům nedávno vyzval i marxistický politik a člen městské rady v Seattlu Kshama Sawant, který je členem hnutí Occupy Wall Street, jež rovněž financoval George Soros. Sawant po vzoru mnoha dalších aktivistů vyzval k masivním protestům v den Trumpovy inaugurace. Lze očekávat, že pokud se všechny tyto lidskoprávní organizace, z nichž jsou mnohé financovány Sorosem, spojí dohromady, mohlo by být 20. ledna ve Washingtonu pořádné horko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…