Grebeníček udeřil na novináře: Každé kýchnutí celebrit a papalášů je zajímá. Ale chudáci ne

03.10.2013 11:47

I bývalý komunistický poslanec za Jihomoravský kraj Miroslav Grebeníček využívá příležitostí k oslovení voličů. Do ParlamentníchListů.cz napsal článek, v němž ukazuje na hlavní témata těchto předčasných parlamentních voleb. Jsou jimi boj s nezaměstnaností, s vykrádáním veřejných zdrojů a také ekonomická stagnace, do které nás dostala koalice ODS a TOP 09.

Grebeníček udeřil na novináře: Každé kýchnutí celebrit a papalášů je zajímá. Ale chudáci ne
Foto: kscm.cz
Popisek: Miroslav Grebeníček, poslanec KSČM

„Jaké je hlavní téma voleb?“ ptá se Miroslav Grebeníček v úvodu svého článku. Podle něj je především třeba se důrazně postavit těm, kteří si z odporného politikaření udělali špinavý obchod. „Za nezbytné považuji i postupné překonávání ekonomické stagnace, do které nás dostala koalice ODS a TOP 09. Právem se dnes o ní mluví jako o vládě pro prohlubování státního dluhu a udržování ekonomické krize,“ dává najevo svůj názor na bývalou pravicovou vládu Grebeníček.

Celý komentář M. Grebeníčka ZDE

Tisk píše raději o maličkostech ze života celebrit než o tragédiích lidí

Jako jedno z hlavních témat vidí Grebeníček nezaměstnanost. „Její skutečné rozměry a tíživé dopady jsou mnohdy před veřejností ukrývány a zlehčovány,“ myslí si bývalý opoziční poslanec.

„ Každé kýchnutí nebo skandálek nějaké celebrity či papaláše jsou pro pravicová média a ideology českého kapitalismu důležitější, významnější než to, že statisíce lidí a jejich rodiny prožívají společenské tragédie a pocit sociálního vyřazení a ponížení při odkázání na chudinské dávky a výpomoc charity,“ kritizuje současný stav Grebeníček.

V závěru Grebeníček vyjadřuje přesvědčení, že vláda a sněmovna, která vzejde z voleb, se bude muset všem problémům postavit. „Musí skutečně začít účinněji čelit vykrádání veřejných zdrojů, bezbřehé korupci a klientelismu, který tu zavedli různí Klausové, Topolánkové, Nečasové, Schwarzenbergové a Kalouskové,“ vyjmenovává Miroslav Grebeníček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…