Hádáme se o Zemana a uprchlíky a Babiš se zatím směje, píší v Reflexu

23.11.2015 21:59

Podle redaktora Reflexu Marka Stoniše jsou Češi na barikádách. Důkazem je prý to, že kardinálu Dukovi za odslouženou prezidentskou mši v Lánech poslali věřící nesouhlasný dopis, přičemž se prý historik Martin C. Putna dokonce za svého kardinála stydí. A dalším důkazem je prý nedělní náhradní manifestace na Albertově za skutečný 17. listopad. A vítězem toho všeho je prý ministr financí.

Hádáme se o Zemana a uprchlíky a Babiš se zatím směje, píší v Reflexu
Foto: Martin Šťastný
Popisek: Andrej Babiš

„Organizátoři slíbili, že bude apolitická, nesly se však červené trenky na klopě i nad hlavami a volalo se po odstoupení Zemana. Bylo to porušení slibu apolitičnosti? Někdo si myslí, že ne. Ovčáček, tedy Hrad, asi, že ano,“ podotýká Stoniš, který upozorňuje na to, že proti sobě jdou nejen zemanovci a pražská kavárna, ale i zastánci a odpůrci uprchlíků. „První tvrdí: Postarejme se o ně, utíkají před válkou. Druzí: Nesou s sebou teror. První: Škoda že je tu nemáme. Druzí: Dobře že je tu nemáme, chcete, aby to v Praze vypadalo jako v Paříži? První: Ale to nebyli uprchlíci! Druzí: Ale byli,“ píše dále redaktor Reflexu.

Podle něho je rozporuplné i to, že Sobotka jede do Číny, kde se přece porušují lidská práva. „Jenže do Číny jezdí za obchodem i Merkelová, tak proč ne my? Dalajláma nám pracovní místa nezajistí. A zase všichni proti všem,“ připomíná dále Stoniš, podle kterého se v současné době dá něco dozvědět, zvláště umíme-li číst mezi řádky, i z novin.

Celý komentář si můžete přečíst ZDE.

„Například Babišova MfD postupně zesiluje útoky na vedení elektrárenské společnosti ČEZ. Stačí dva titulky z poslední doby: Bohorovný ČEZ se pře s partnery. Navíc letos přichází o miliardy a ČEZ klesl zisk na 16,6 miliardy, podepsal se na tom výpadek Temelína,“ uvádí Stoniš, podle kterého se mezitím, co se tu přeme o Zemana, uprchlíky a Čínu, ministr financí Andrej Babiš chystá pod záminkou špatného vedení ovládnout největší českou polostátní firmu.

„Musel jsem je vyměnit, vždyť i noviny už o tom šlendriánu tam psaly,“ popisuje v komentáři, jak asi bude vypadat Babišovo vyjádření k výměně starého vedení ČEZ za elektroinstalatéry z Agrofertu. „Ale co je nám po tom. My přece máme jiné starosti. Už jste například slyšeli, kolik Syřanů se na jeden falešný pas dostalo do Evropy?“ píše Stoniš s jistou dávkou ironie na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…