Hamáček chce bojovat proti fotbalovým chuligánům

13.03.2019 12:19

Řádění fanoušku fotbalové Plzně v sobotním šlágru fotbalové ligy na pražské Letné nenechalo klidným ani předsedu sociálních demokratů a šéfa vnitra Jana Hamáčka. Ten svolal expertní skupinu, která se násilím na fotbalových stadionech zabývá.

Hamáček chce bojovat proti fotbalovým chuligánům
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Jan Hamáček po zvolení předsedou ČSSD

V sobotním utkání mezi Viktorii Plzeň a Spartou Praha si plzeňští fanoušci koledovali již během prvního poločasu. Z jejich sektoru házeli dělbuchy a petardy mezi ostatní fanoušky tam, kde sedávají rodiny s dětmi. Do těchto míst se proto přesunula policie, ale zápas se stále hrál. Až do osmdesáté minuty, kdy dělobuchy zranily několik diváků, včetně nezletilé dívky, která musela být převezena do nemocnice. Poté byl zápas přerušen a na pokyn policie musel být vyklizen celý sektor plzeňských fanoušků.
 
 
„Na řádění fotbalových chuligánů je třeba reagovat. Nechci, aby se opakovaly nedělní výtržnosti ze zápasu Sparty s Plzní. Na příští týden jsem svolal expertní skupinu, která se násilím na stadiónech dlouhodobě zabývá. A chtěl bych upozornit, že policie má pravomoc zápas ukončit,“ napsal na svém facebookovém profilu Jan Hamáček.
 

Anketa

Je Jaroslav Faltýnek důvěryhodný?

58%
42%
hlasovalo: 14043 lidí
 
A sám přišel s návrhem či přirovnáním, jak se v podobných situacích chovají například v Anglii. V nedělním zápase druhé anglické ligy mezi Birminghamem a Aston Villou vnikl fanoušek na hřiště a zezadu udeřil pěstí nic netušícího kapitána Aston Villy. Svůj trest dostal hned den po zápase a shovívavý rozhodně nebyl.
 
„Fanoušek Birmingham City Paul Mitchell dostal za útok na Jacka Grealishe ve zrychleném řízení trest 14 týdnů nepodmíněně a pokutu 350 liber. 10 let nesmí na žádné fotbalové utkání na území Velké Británie. Svůj oblíbený klub pak už neuvidí hrát nikdy. Mým cílem je, aby to takto fungovalo i v České republice,“ napsal Hamáček a dodává: „Vážím si fanoušků, sám rád chodím na fotbal, ale chci s sebou brát i své syny bez rizika, že je někdo zraní.“
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …