Hamáček si domlouvá post velvyslance v Kanadě? Okamura v rozčílení vypustil nečekanou zprávu

04.07.2020 14:53

Ministerstvo vnitra ČR vydalo tradiční zprávu o extremistické scéně v Česku. Znovu v ní najdeme zmínky o hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury. Tentokrát prý Okamurova strana dokonce zastínila i tradiční extremistické a xenofobní partaje. Tomio Okamura se proti závěrům resortu vnitra ostře ohradil. Vyzval Hamáčka, aby přiznal barvu a vyjevil veřejnosti, že se chystá utéct z České republiky.

Hamáček si domlouvá post velvyslance v Kanadě? Okamura v rozčílení vypustil nečekanou zprávu
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Resort vnitra vedený Janem Hamáčkem sleduje mimo jiné i extremistické politické síly, ať už z pravé, či z levé strany politického spektra. Tentokrát prý zavedené extremisty doplnila i dezinformační média a celé scéně prý dominoval Tomio Oamura se svým hnutím Svoboda a přímá demokracie.

Šíření nenávisti v loňském roce přestalo být doménou tradičních extremistů, doplnily je populistické xenofobní skupiny a dezinformační média. Ve zprávě o projevech extremismu za rok 2019 to uvedlo Ministerstvo vnitra. Podle dokumentu „byla tradiční pravicová scéna xenofobními uskupeními zcela zastíněna. Jednoznačně jim dominovalo hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomia Okamury“, napsala k tématu ČTK.

Anketa

Sledujete i letos seriál Chalupáři?

38%
62%
hlasovalo: 6550 lidí
Okamura se proti zprávě ministerstva opět ostře ohradil. Stejně jako v předchozích letech konstatoval, že ministr vnitra za ČSSD Jan Hamáček zprávy vnitra využívá k útokům na SPD.

„Ministr vnitra a předseda ČSSD Jan Hamáček pokračuje ve zneužívání Ministerstva vnitra pro osobní účely a označil hnutí SPD ve zprávě Ministerstva vnitra za ‚hlavního šiřitele nenávisti‘ kvůli našim nesouhlasným postojům ohledně nelegální migrace, islamizace a politiky EU. Tato nesmyslná zpráva je pouze pokračováním zneužívání Ministerstva vnitra ministrem Janem Hamáčkem z ČSSD k politickému boji vůči politickým oponentům, jelikož ČSSD zoufale klesají preference,“ napsal Okamura na sociální síti Facebook.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Jeden z útoků na SPD Hamáček podle Okamury zaobalil do pokusu o trestní stíhání poslankyně SPD Tomia Okamury, která sáhla k paralele mezi invazními druhy rostlin a migranty. Kroutila hlavou nad tím, že proti prvním EU bojuje, ale druhým otevírá náruč. Okamura zdůraznil, že SPD bude na těchto postojích trvat, neboť má za to, že je třeba na prvním místě chránit občany Česka.  

„Mimochodem, pane ministře Hamáčku, měl byste konečně přiznat veřejnosti i médiím, že se chystáte utéct z boje, zradit voliče ČSSD a domlouváte si již několik měsíců lukrativní trafiku – post velvyslance ČR v Kanadě, protože už ani vy sám jako předseda ČSSD vaší straně nevěříte, takže ji i voliče chcete hodit přes palubu, a zároveň sám zůstat u zlatého korýtka,“ udeřil na Hamáčka Okamura.

Poté Hamáčkovi vyčetl, že hájil islám a prohlašoval, že jde o náboženství důležité pro lidstvo. Zazlívá mu také to, že ČSSD hájí multikulturalismus a v dlouhodobém horizontu usiluje o hlubší evropskou integraci, což neznamená nic jiného, než zánik suverénní České republiky.

„Takže multikulturalismus, nový světový řád, imigrace, islám a nadvláda Evropské unie, toto vše je moderní tvář ČSSD. Co si o tom myslíte Vy? Napište mi do komentářů. A prosím SDÍLEJTE. Přeji hezký den,“ napsal na závěr svého prohlášení Okamura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…