Hašek ostře kritizuje výrok Peckové o seniorech, kteří jsou zvyklí žít v bídě

05.05.2012 20:08

Členové sociální demokracie se na své sobotní konferenci tvrdě kritizovali vládní návrh na změnu valorizace důchodů a ostře se ohradili vůči výroku poslankyně TOP 09 Gabriely Peckové.

Hašek ostře kritizuje výrok Peckové o seniorech, kteří jsou zvyklí žít v bídě
Foto: Hans Štembera
Popisek: První místopředseda ČSSD Michal Hašek

„Tohle jsou argumenty, které se používaly v padesátých a šedesátých letech. Tehdy se mluvilo o obětované generaci, které se musí uskrovnit, aby se vybudoval socialismus,“ tak podle serveru novinky.cz okomentoval Bohuslav Sobotka nešťastný výrok poslankyně Peckové, že pro důchodce nebude problém se pod tlakem navrhovaných opatření přizpůsobit, protože většina z nich se narodila za války, a je tedy zvyklá se uskrovnit.

Možná by ta přemluvená bába a ten přemluvený děda teď měli méně jíst

Místopředseda ČSSD Michal Hašek prý podobný výrok nepamatuje."V západní Evropě by se za něj rezignovalo. Lidé ale aspoň vidí, jak reálně uvažují pravicoví politici o tom, jak má vypadat sociální systém," a s ironií dodává, jak by mohlo vypadat pokračování virálního videa "Přemluv bábu", kterým se pravice snažila v minulých volbách přesvědčit seniory, aby nevolili levicové strany. „Možná by ta přemluvená bába a ten přemluvený děda teď měli méně jíst, méně topit, méně chodit k lékaři,“ řekl Hašek.

Zmiňovaný vládní návrh, který má v následujících letech omezit valorizaci důchodů, je podle Sobotky strašný podvod. „Vládní strany před volbami lidem slibovaly, že se důchodců důchodová reforma nedotkne. A dotkla se. Pak slíbily, že budou kompenzovat vyšší DPH na potraviny, léky, vodné, stočné a veřejnou dopravu valorizací penzí. A opustily i tento slib. Pro řadu důchodců je to kritická a lidsky bezvýchodná situace,“ dodal Sobotka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…