Havlův pohřeb byla mediální show, myslí si Jandák

30.12.2011 14:22

Poslanci za ČSSD Vítězslavu Jandákovi se nelíbil pohřeb bývalého československého a českého prezidenta Václava Havla. Šlo prý o pouhou mediální show.

Havlův pohřeb byla mediální show, myslí si Jandák
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vítězslav Jandák

Mnohá média informovala o tom, že Havlův pohřeb opět spojil věčně rozhádaný národ. S tím Jandák nesouhlasí. "To bych určitě neřekl, ani bych tady nemluvil o národu," řekl ParlamentnímListům.cz. "Ač jsem si Václava Havla velmi vážil, byla to mediální show, která lidi spojila. Rozhodně to nebylo něco jako v roce 1969 nebo 1989."

Václav Havel zemřel v neděli 18. prosince na své chalupě na Hrádečku, kde v posledních měsících pobýval. Rakev s jeho ostatky pak byla v pondělí a v úterý vystavena v duchovním centru Pražská křižovatka, kam mu nosily květiny a přišly se s ním rozloučit tisíce lidí. Tisícové zástupy doprovodily exprezidenta ve středu i na jeho cestě z tohoto odsvěceného kostela ve středu Prahy na Hrad, v pátek následoval státní pohřeb s církevním obřadem. Smuteční týden uzavřel soukromý obřad v krematoriu ve Strašnicích.

reklama

autor: par

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…