Hejtman Zimola už toho má dost: Konspirátoři proti mně pokračují, takže tady jsou všechna fakta

18.03.2017 12:42

Chtěl nad tím mávnout rukou, jenže konspirátoři prý pokračují v šíření báchorek. Jihočeský hejtman Jiří Zimola nechápe, co je jeho politickým odpůrcům nejasného na „kauze“ s jeho rekreační chatou. Na svém facebookovém profilu tedy věc definitivně objasnil.

Hejtman Zimola už toho má dost: Konspirátoři proti mně pokračují, takže tady jsou všechna fakta
Foto: archiv kraje
Popisek: Jiří Zimola

V některých kruzích a médiích se před pár dny rozjela údajná kauza související s hejtmanem Jihočeského kraje Jiřím Zimolou z ČSSD. Dokonce se objevily zprávy o šifrovacích telefonech, machinacích s pozemky.

Jenže to všechno má jeden výrazný háček, jsou to jen slova bez důkazů. Tak jednoznačně věc komentuje sám hejtman Zimola. Dokonce byl nucen, ač to původně nechtěl, uspořádat tiskovou konferenci a šíření „fake news“ o své osobě vyvracet.

Všechno je podle něho přitom jednoduché. Na svém facebookovém profilu proto zopakoval veškerá fakta, z nichž si každý může udělat závěr.

„Přátelé, ač jsem po zveřejnění šíleného videa o mé osobě, neexistujících kryptovacích telefonech a vymyšlených e-mailech chtěl nad celou věcí mávnout rukou, nemůžu. Moji milí konspirátoři pokračují. Poté, co jsme se nad videem zasmáli, máme tu nějaký historický příběh ohledně pozemků, na kterých dnes stojí mnou kupovaná nemovitost,“ píše Jiří Zimola.

Aby podle svých slov předešel dalším zmatkům, zopakuje vše podstatné. „Cena domku, kterou částečně platím ze svých úspor a částečně si na ni budu brát hypotéku, je cena tržní a v místě obvyklá. Není nijak podezřele nízká ani vysoká. Za kolik a od koho kupoval nezasíťovaný pozemek původní investor, se mě nijak netýká, nevím to a ani jsem po tom nikdy nepátral. Pro mě vždy logicky byla podstatná výsledná cena domku, která se mně zdála přiměřená, a proto jsem jej také koupil. Nic víc, nic míň,“ dodal jednoznačně Jiří Zimola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…