Hejtmanka vysvětlila brigádu své dcery na úřadě

20.09.2021 18:46 | Ze sítí

Hejtmanka Středočeského kraje byla osočena, že její dcera pracovala na letní brigádě na krajském úřadě. Netrvalo dlouho a vše uvedla na pravou míru. „Skandál nebývalých rozměrů, protože něco se najít přece musí,“ uvedla hejtmanka na sociální síti.

Hejtmanka vysvětlila brigádu své dcery na úřadě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtmanka středočeského kraje Petra Pecková

A byla konkrétní. „?Dcera hejtmanky pracovala na letní brigádě na krajském úřadě za 95 korun na hodinu hrubého, jako 25 dalších letních brigádníků z řad dětí zaměstnanců starších 16 let, studentů, kteří se sami ozvali a měli zájem o brigádu a studentů, kteří u nás byli na praxi a stáli i o brigádu. Podle nastavených pravidel, platných pro všechny. Vydělala si 7 030,- hrubého,“ vysvětlila „skandál“ hejtmanka Pecková. 
 
 
„Ano, jsem strašná matka, protože jsem dceři prostě mohla ty prachy dát, že ano. Ale ona si je chtěla vydělat a já děti vedu od malička k tomu, že bez práce nejsou koláče. A ano, dcera nemusela mít 95 korun na hodinu hrubého na úřadě, ale mohla mít 130 korun na hodinu jako brigádnice v Mekáči. To jsem ekonomicky špatně vyhodnotila,“ říká Pecková.  
 

Anketa

Je Andrej Babiš mladší obětí svého otce?

21%
62%
hlasovalo: 72191 lidí
„Byla jsem na ni přísná, jako obvykle, stávala po páté, jezdila o vlak dřív, aby byla na kraji fakt včas a hlavně nesměla udělat ostudu. Za ty necelé tři týdny jsem ji viděla v baráku snad třikrát, ani na obědě jsme spolu nebyly. O to hrdější máma jsem byla, když jsem slyšela chválu od těch, se kterými pracovala, kolik smluv zaarchivovala, jak se naučila okamžitě s Ginisem, jak zorganizovala spoustu věcí, a jak byla platná a jestli by nechtěla zase někdy přijít,“ říká.
 
Jenže jak sama říká, tak dcera už na brigádu nepřijde, protože ani jí, ani hejtmance to za to nestojí. 
 
„Podle novináře pana Jana Štolla z Našeho regionu tím asi protěžuji dítě, jak jsem se dočetla, mám stejné manýry jako paní Jermanová, za jejíhož vedení se uzavíraly smlouvy za 500 korun a více na hodinu, na základě kterých nebyla odvedena žádná práce,“ lituje hejtmanka. 

 
Smlouva s dcerou byla médiím poskytnuta, stejně jako všechny její výkazy práce. Každý, kdo pracuje s krajem, je srozuměn, že bude smlouva zveřejněna. 
 
Na závěr svého komentáře si neodpustila poznámku. „Pan radní Borecký, jinak starosta Úval, vzkazuje, že jeho syn v létě sekal jako brigádník trávu v Technických službách města Úvaly,“ uvedla Pecková. 
 
„Takže tak, pranýřujte mě,“ uzavřela.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…