Hillary volili mrtví voliči. Podvod, udeřil Trump. O partaji Clintonové přišla ještě jedna neuvěřitelná zpráva

26.01.2017 10:11

Server Politico informuje o nezvyklé aktivitě amerických demokratů. Několik jejích senátorů se bude učit, jak „hovořit s obyčejnými lidmi“. Někteří z nich budou obhajovat své posty ve státech, kde zvítězil Donald Trump.

Hillary volili mrtví voliči. Podvod, udeřil Trump. O partaji Clintonové přišla ještě jedna neuvěřitelná zpráva
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

Demokraté jsou po neúspěšných prezidentských volbách obviňováni z toho, že ztratili kontakt s obyčejnými lidmi. Jako každá socialistická strana přitom i demokraté vždy těžili z přízně manuálně pracujících. V současnosti se však mohou spoléhat spíš na hlasy neziskového sektoru či lidskoprávních aktivistů, kterých je co do počtu mnohem méně než příslušníků dělnické třídy. Právě tyto voliče díky své účinné kampani převzal Donald Trump.

Demokratičtí senátoři se obávají, že by mohli narazit i v senátních volbách ve státech, kde triumfoval Trump. Horečnatě proto přemýšlejí, jak si znovu získat přízeň svých tradičních voličů. Dnes by proto měla proběhnout podle zjištění serveru Politico za uzavřenými dveřmi diskuze, v rámci které se bude debatovat například o tom, jak diskutovat s voliči Trumpa. V poslední době se demokraté již učili, jak diskutovat s lidmi z venkovských oblastí a s těmi, „co se cítí opomenuti“.

Demokraté budou mít v dohledné době vedle své neschopnosti hovořit s voliči i další starosti. Donald Trump se podle hodnověrných zdrojů nevzdal svého názoru, podle kterého docházelo v průběhu lidového hlasování k podvodům a právě díky nim v tomto kole zvítězila kandidátka demokratů Hillary Clintonová. Při svém pondělním setkání s kongresmany Trump znovu zopakoval, že 3 až 5 milionů hlasů pro Clintonovou bylo podvodných.

Anketa

Oceňujete dobročinné aktivity George Sorose?

2%
98%
hlasovalo: 12350 lidí

Přibližně tento rozdíl přitom zapříčinil, že v lidovém hlasování Trumpa Clintonová předčila. Včera se k tomuto tématu Trump znovu vrátil v rozhovoru pro ABC News. „Jedná o hlasy voličů, kteří již zemřeli, žijí v zemi ilegálně či se registrovali ve dvou či více státech najednou. Takže volili několikrát a takových lidí jsou miliony. Nikdo z nich přitom nehlasoval pro mě,“ konstatoval v rozhovoru Trump, který nejvíc ztratil v lidovém hlasování ve státě Kalifornie.

Demokraté i celá řada republikánů se s Trumpem v jeho odhadech zfalšovaných hlasů neshodne. Politologové potom většinou konstatují, že se tyto praktiky dějí, ale rozhodně nedosahují takové míry, jak tvrdí Trump. Nicméně prezidentův mluvčí Sean Spicer předevčírem zmínil studii Jesse Reichmana a Davida Earnesta z roku 2014, kde oba autoři tvrdí, že v letech 2008 a 2014 hlasovalo ve volbách 14 % voličů, kteří přitom vůbec nebyli občany Spojených států.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…