Hlavně poctivost, odhalil průzkum. Přitom rozkrádání prý skoro nikomu nevadí

29.09.2013 14:50

Podle výzkumu agentury TNS Aisa pro ČT by občanští demokraté získali pouhých 9 procent a skončili by až na pátém místě. Průzkum také ukázal, že za největší problém občané považují nezaměstnanost a politickou reprezentaci.

Hlavně poctivost, odhalil průzkum. Přitom rozkrádání prý skoro nikomu nevadí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební účast je podle odhadů vysoká

Nejúspěšnější byla ČSSD s 29 procenty, následovaná komunisty s 14,5 procenty. Třetí pozici obsadili babišovci s 11 a čtvrtou TOP 09 s 10,5 procenty. Za pátou ODS se umístili ještě lidovci, kteří získali 5,5 procenta, a Okamurův Úsvit přímé demokracie s rovnými pěti procenty.

Největší hrozbou nezaměstnanost

Agentura zjišťovala, na základě čeho se lidé při volbách rozhodují. Největší roli prý hraje poctivost a morálka kandidátů. Ta je zásadní pro 86 procent voličů. 77 procent z nich ale nejvíce slyší na snahu změnit či oživit politiku a jen o dvě procenta lidí méně zajímají především konkrétní navrhovaná řešení z programů stran, za něž kandidují. Překvapivě jen 29 procent občanů odpovědělo, že se rozhodují podle názorů svého okolí.

Pokud jde o největší problémy země, 34 procent lidí řeklo, že je to nezaměstnanost či hrozba nezaměstnanosti. Hned poté se umístila politická reprezentace, kterou za zásadní problém vnímá 19 procent občanů. 15 procent pak má za největší problém korupci. Tunelování a rozkrádání republiky přitom označila pouhá dvě procenta dotázaných.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…