Hledá se Zeman. TOP 09 rýpe do prezidenta vtipnou akcí

12.11.2015 9:31

Specifickou akcí se rozhodla TOP 09 ozvláštnit oslavy výročí 17. listopadu. Kdo podá svědectví, že prezident Miloš Zeman byl na pražské Národní třídě během policejního zásahu, který vedl k pádu komunistického režimu, dostane dárek – knihu Ferdinanda Peroutky Budování státu.

Hledá se Zeman. TOP 09 rýpe do prezidenta vtipnou akcí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pamětní deska sametové revoluci na Národní třídě

Proč si TOP 09 vzala na paškál právě prezidenta Miloše Zemana? Na oficiální facebookové akci strana uvádí, že právě proto, že náš nejvyšší ústavní činitel loni těsně před výročím událostí, které nastartovaly sametovou revoluci, prohlásil, že byl asi mezi dvěma tisíci lidmi, které policejní síly před šestadvaceti lety surově zbily na Národní třídě.

Prezident dodal, že dle jeho názoru to byla jedna z iks demonstrací, žádná krvavá řež ani nestandardní masakr. „Prosím vás, každý, kdo někdy chodil na protistátní demonstrace, ví, že ho občas majzli obuškem. A to ještě ti dědci z Lidových milicí, když dostali povel ‚obušky k nasazení připravit‘, tak si je dali takhle na prsa a rozběhli se a my jsme jim utekli,“ vyvolal loni v listopadu Zeman pozdvižení.

Jak připomíná Josef Kopecký z MF Dnes, o dva dny později pak prezidentovi přišlo přibližně deset tisíc lidí ukázat červenou kartu jako vyjádření nesouhlasu s jeho celkovým vystupováním. Při projevu na Albertově na něj dokonce někteří kritici házeli vajíčka.

Toto dění se rozhodla TOP 09 reflektovat soutěží, která cílí zejména na osobní pamětníky zásahu represivních sil komunistického režimu. Kdo dosvědčí, že Zemana 17. listopadu 1989 viděl na Národní třídě, dostane hodnotnou cenu – knihu novináře Ferdinanda Peroutky Budování státu. „Možná budeme mít více štěstí než Jiří Ovčáček, který stále ještě nenašel údajný článek Ferdinanda Peroutky Hitler je gentleman,“ rýpe strana do hradního osazenstva.

Událost TOP 09 na Facebooku

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…