Hmotné škody po nehodě u Studénky jsou téměř 160 milionů korun

22.07.2015 18:23

Materiální škody po dnešní srážce vlaku s kamionem u Studénky na Novojičínsku dosahují téměř 160 milionů korun, z toho 150 milionů korun jsou na vlaku. Výši škod upřesnil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. První odhady hovořily o škodě skoro 90 milionů korun. Havárie, která se stala před osmou ráno na frekventované trati mezi Prahou a Ostravou, si vyžádala dva lidské životy, 18 lidí utrpělo zranění.

Hmotné škody po nehodě u Studénky jsou téměř 160 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na začátku schůze Senátu uctili senátoři minutou ticha mrtvé vlakového neštěstí ve Studénce

"Škoda na vlaku je 150 milionů korun," uvedl Drápal. Mluvčí Českých drah Kateřina Šubová ČTK řekla, že dopravce nyní s dodavatelem vlakových souprav řeší, zda půjde první vůz vlaku Pendolino opravit. Na čtyři miliony vyčíslila škodu polská přepravní společnost, které patřil kamion. Přibližně 3,7 milionu korun bude stát oprava poškozeného železničního svršku.

Nehoda se stala kolem 07:45. Řidič polského kamionu do kolejiště vjel na červenou. Zůstal uvězněn mezi závorami. Když do auta narazil vlak, byl v kabině. Z ní pak vystoupil v šoku, ale bez vážnějších zranění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…