Hniličku prý zklamal Babiš. Vpálil mu, že mu nevěří

18.05.2021 9:44

Bývalý poslanec hnutí ANO Milan Hnilička, který dostal na starost Národní sportovní agenturu, oznámil, že na tomto postu končí. Proč se tak rozhodl? Prý je zklamán z toho, co předvádí šéf hnutí ANO a premiér Andrej Babiš. Jenže někteří sportovci nešetří ani samotného Hniličku. Podle jejich názoru byl lepším sportovcem než ředitelem Národní sportovní agentury.

Hniličku prý zklamal Babiš. Vpálil mu, že mu nevěří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Hnilička, předseda Národní sportovní agentury

Novinářka Sabina Slonková na serveru Neovlivní.cz napsala pár řádek k odchodu exposlance ANO Milana Hniličky z čela Národní sportovní agentury. Uvedla, že Hnilička odešel, neboť je zklamán z Andreje Babiše.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 18.5.2021)

3%
hlasovalo: 17046 lidí

„Bývalý olympionik Milan Hnilička tento týden rozšířil dlouhou řadu těch, kteří uvěřili premiérovi Andreji Babišovi, aby pak od něj odcházeli s notným rozčarováním,“ napsala Slonková.

Opřela se přitom o prohlášení Hniličkových spolupracovníků. Sám Hnilička Babiše veřejně nekritizoval.

„Byl skutečně zklamaný, jak se proměnil premiérův vztah k němu. Říkal mi, že mu premiér do očí vpálil, že mu nevěří a on s tím nedokázal nic udělat. Snažil se mu vysvětlit, že informace, které o chodu agentury i o něm samém má, jsou nepravdivé, ale nepovedlo se mu to. Premiér jakoby ho nevnímal,” popsal situaci jeden z Hniličkových spolupracovníků.

Deník Právo přinesl vyjádření některých sportovců, podle kterých býval Hnilička lepší brankář hokejové reprezentace, než jako manažer stojící v čele neoficiálního ministerstva sportu - Národní sportovní agentury.  

Šéf českého biatlonu Jiří Hamza je jedním z těch, kteří se na Hniličkovo působení v agentuře dívají kriticky.

„Hlavně měl odstoupit už v lednu, kdy udělal tu ostudu na večírku v Teplicích. Navíc postrádal zkušenost se státní správou,“ vrátil se Hamza k účasti Milana Hniličky na oslavě narozenin teplického podnikatele Petra Bendy v hotelu, který měl být z nařízení vlády kvůli koronavirové pandemii uzavřen.

Naproti tomu mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund Hniličku jako ředitele agentury ocenil.

„Milan Hnilička během tří let dokázal vybudovat instituci, která ve sportovním prostředí dlouhodobě chyběla. Letos vůbec poprvé, co pamatuje, dostaly malé kluby prostředky v termínech,“ uvedl Zikmund.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…