Hnutí ANO uspořádá vnitrostranický průzkum k vyjednávání o vládě

27.02.2018 15:33

Hnutí ANO premiéra v demisi Andreje Babiše uspořádá vnitrostranický průzkum k vyjednávání o vládě. Vedení se bude členů ptát, zda preferují menšinovou, nebo koaliční vládu, uvádí ČTK.

Hnutí ANO uspořádá vnitrostranický průzkum k vyjednávání o vládě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Novinářům to dnes řekl předseda poslanců ANO Jaroslav Faltýnek. Průzkum se podle něj uskuteční v řádu dnů, maximálně dvou týdnů.

„Zeptáme se našich členů na jejich názor na vyjednávání o vládě. Já je budu informovat dopisem o všech jednáních, která proběhly, a současně je poprosíme, aby nám řekli, kterou variantu vlastně té potenciální vládní spolupráce naši členové, kterých je zhruba 3000, preferují,“ řekl místopředseda hnutí.

Babiš minulý týden po jednání s ČSSD řekl, že „jedinou variantou na stole“ je kabinet hnutí ANO a ČSSD s podporou KSČM. Dotazník ale zmiňuje ještě další tři varianty a to: Menšinovou vládu ANO s podporou/tolerancí SPD a KSČM, menšinovou vládu ANO s podporou/tolerancí ČSSD a KSČM a také koaliční vládu ANO, ČSSD a KDU-ČSL (s jiným premiérem než Andrej Babiš). Sám Babiš několikrát řekl, že preferuje menšinovou vládu.

Sociální demokraté mají o vstupu do vlády podle vyjednaných podmínek rozhodnout v závazném referendu. Jednáním o vládě s ANO a dalšími stranami pověřil nedávný sjezd ČSSD nového předsedu strany Jana Hamáčka. Další jednání s ANO jsou naplánována na středu. Sejít by se měly i špičky hnutí ANO a KSČM.

Vedle otázek k vládě se mají v dotazníku členové hnutí vyjádřit také k tomu, zda souhlasí s uzákoněním obecného referenda v ČR bez možnosti hlasování o mezinárodních smlouvách (vystoupení z EU/NATO).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

12:50 Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

Karel Havlíček se kroutil „jako špína nad kanálem“. Šéf Pirátů Ivan Bartoš se v nedělní Partii na CN…