Hnutí Pro Prahu obviňuje bývalého Paroubkova poradce z podvodu

20.08.2014 17:33

Z podvodu podezírá Petra Dimuna, bývalého poradce Jiřího Paroubka, hnutí Pro Prahu. Novináře o tom dnes informovalo prostřednictvím tiskové zprávy, podle níž Dimun zřejmě dvakrát prodal námět loga hnutí Pro Prahu.

Hnutí Pro Prahu obviňuje bývalého Paroubkova poradce z podvodu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dimun

„Politické hnutí Pro Prahu bylo včera médii informováno o tom, že PR agentura SPIN PR, s. r. o, bývalého poradce Jiřího Paroubka Petra Dimuna, která se podílela v roce 2013 na vzniku ideového konceptu (námětu) loga Pro Prahu, odprodala původní ideový koncept jinému politickému subjektu,“ uvedlo hnutí.

K tomu mělo dojít přesto, že mezi oběma stranami existuje dohoda o ceně za návrh, kterou sám Petr Dimun politickému hnutí Pro Prahu předložil.

Hnutí považuje Dimunovo jednání za krajně neseriózní a hrozí právními kroky

„S Petrem Dimunem a jeho agenturou jsme se před časem dohodli na ceně za návrh ideového konceptu (námětu) loga. Nyní se od médií dozvídáme, že se osobně Petr Dimun i přes naši dohodu pokusil námět loga předat jinému politickému subjektu,“ popsal situaci volební lídr politického hnutí Pro Prahu Zbyněk Passer s tím, že takové jednání považuje hnutí za krajně neseriózní.

„Naši právníci aktuálně řeší, zda nedošlo k naplnění skutkové podstaty trestného činu podvodu,“ poznamenal Passer. Existenci dohody má potvrzovat e-mailová korespondence mezi vedením hnutí Pro Prahu, agenturou toto hnutí zastupující a Petrem Dimunem a jeho spolupracovníky z agentury SPIN PR, s. r. o. Hnutí je připraveno poskytnout médiím například e-mailovou korespondenci, která dokládá existenci dohody s Petrem Dimunem.

„Výše popsané jednání považujeme ze strany Petra Dimuna za podvodné, a proto také zvažujeme podání předběžného opatření s cílem zakázat nakládání s naším současným logem jiným politickým či jakýmkoliv jiným subjektem,“ sdělila Petra Venturová, předsedkyně hnutí Pro Prahu.

Reakci Petra Dimuna ParlamentníListy.cz zjišťují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …