Hodně přituhuje: Na německých hranicích se prý už i střílelo kvůli uprchlíkům

15.09.2015 15:57

Po opětovném zavedení kontrol na hraničních přechodech má Německo svoje další poprvé. Na jeho hranicích již došlo ke střelbě, když se skupina uprchlíků pokusila překročit hranice poté, co vyskočila z auta. Nikdo však nebyl zraněn, jednalo se pouze o varovné výstřely. Informuje Svobodné fórum.

Hodně přituhuje: Na německých hranicích se prý už i střílelo kvůli uprchlíkům
Foto: Peter Števkov
Popisek: Pochod imigrantů

„Kontroly na hranicích už uchazeče o azyl zjevně neodrazují.“ Poté, co skupina uprchlíků vyskočila z auta a snažila se překročit hranice pěšky, byli policisté na hraničním přechodu Freilassing-Salzburg nuceni vypálit několik varovných výstřelů.

K Německu a Maďarsku se se zavedením hraničních kontrol přidalo i Slovensko, Rakousko a nově také Nizozemí. „Úřady dnes zjevně počítají s větším náporem. Také kontroly jsou intenzivnější,“ řekl pro stanici RTL reportér Dirk Emmerich.

Podle odhadů se v současnosti nachází v Rakousku 15 tisíc uprchlíků. „Je docela možné, že se tlak na německé hranice ještě zvýší.“ Německo nasadilo policisty i na hranice s Českou republikou a Francií. Ti už jsou však údajně zcela vyčerpaní, a tak se německé úřady snaží přesvědčit i ty, kteří mají před odchodem do důchodu, aby pomohli s kontrolami na hranicích.

Maďarsko uzavřelo „balkánskou cestu“. Nákladním vozem přehradilo průchod na železnici a ostnatým drátem zavřelo poslední přístup do země ze Srbska. A ti, co nemohou projít, skandují „Styďte se! Tohle není Evropa!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…