Holubová už ví, koho na Hrad! Narazila však na potíž. A hádá se

04.05.2022 12:22 | Ze sítí

Komunistická minulost generála Pavla? Podle herečky a známé antikomunistky Evy Holubové žádný problém. Petr Pavel prý službou vlasti svou minulost dávno „přebil“. Informace o Pavlově členství v KSČ a angažmá v komunistické vojenské rozvědce podle Holubové šíří trollové. Herečka to napsala na sociálních sítích.

Holubová už ví, koho na Hrad! Narazila však na potíž. A hádá se
Foto: Repro Instagram
Popisek: Herečka Eva Holubová

Na prachatickém gymnáziu se uskutečnilo setkání občanů s generálem Petrem Pavlem. Akci moderovala herečka Eva Holubová, která se dlouhodobě s chutí vyjadřuje k politickému dění v naší zemi. 

Herečka se následně dojmy z akce pochlubila ve svém profilu na síti Instagram, kde se rozvířila místy zajímavá diskuse. Řada fanoušků pouze pod příspěvek, ve kterém Holubová vychvaluje bývalého vojáka a obdivuje jeho skromnost, připojila emotikony ve tvaru srdíček, tleskajících rukou či vzkazů, že generál je borec. Srdíčka coby vzkaz do komentářů připojila i Holubové letitá kamarádka a bývalá první dáma Dagmar Havlová. 

Jeden kritický dotaz přece jen Holubové pod příspěvek přistál. „Evo, jak se stavíte k angažmá pana generála v KSČ?“ tázala se uživatelka instagramu herečky. Dostalo se jí vyčerpávající odpovědi.

„Stejně jako se k němu stavěli v NATO, jako se stavím k angažmá ředitelky Nadace Charty 77 Boženy Jirků, Petra Pitharta, Jiřiny Šiklové… Ti lidé své jedno pochybení, kdy nikdy nikomu neudělali žádnou újmu, dávno přebili svou službou vlasti a lidské pospolitosti. Doporučuju přečíst knihu jeho rozhovorů V první linii. Nikdo, kdo o tom ví něco konkrétnějšího, to nezmiňuje. Opakují to většinou trollové a chytají se toho lidé, kteří nic víc o Petrovi Pavlovi nevědí. Jak se na to členství asi dívají francouzští vojáci, jimž zachránil život s nasazením vlastního?“ reagovala Eva Holubová na dotaz ke komunistické minulosti generála Pavla.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…